Звездни бакшиши – мечта и кошмар за келнерите

Сервитьори посрещат Джони Деп с овации, Бритни – с хладни усмивки
Вторник, 13 Август 2013 18:07 Публикувана в Кабаре Прочетена 1203 пъти
Джони Деп Джони Деп

 

Лос Анжелис е пълен със звезди и със заведения, които те  посещават. Когато Джони Деп, Дейвид Бекъм или Дрю Баримор решат да вечерят навън, персоналът ги посреща с широки усмивки. Когато Бритни Спиърс, Ушер или Мадона отворят вратата, поръчките им се взимат любезно, но хладно. Причината е само една – бакшишът, който те оставят след себе си.

  Освен с ексцентричните си хобита и странности, Джони Деп е известен с изключителната си щедрост. Карибският пират смята, че хората, които работят в сферата на обслужването имат тежка и неблагодарна професия и заслужават да получават добри бакшиши. Легендарен е случаят, когато за сметка от $ 4 400 той оставил на втрещения персонал $4000 отгоре. 

 

За Дейвид Бекъм се знае, че обожава семейството си и безотказно угажда на капризите им. По същия начин той се отнася и към напълно непознати хора, които просто са му сервирали стек с пържени картофи.                                                                                    

                                                                                                                                                                                      Дейвид Бекъм  

David-Beckham

Келнерка от малко бистро и до сега разказва как върху сметката си от 100 долара Бекъм дописал още една нула. Вцепененото от изненада момиче даже не разбрало кой й е оставил  $900 долара. По-късно тя видяла снимка на световноизвестния футболист, изрязала я от списанието и заедно с прословутата сметка я закачила на видно място в заведението. 

 

Звездите от „Ловци на духове“ - Дан Акройд и Бил Мъри са добре дошли не само в обитавани от привидения места.

 

Дан Акройд

dan-aykroyd

От години Дан Акройд се храни в един и същи нюйоркски ресторант. Там той   оставя или $100 долара или 50 процента от сметката – в зависимост от това, коя от сумите е по-голяма.

 

„Изгубеният в превода“ Бил Мъри никога не се губи с бакшишите. Той винаги дава  70% на персонала. Очарователната Дрю Баримор помни имената на всички келнери и с усмивка им подарява 80 на сто от сумата, „за да се почерпят за нейно здраве“.                        

 Бил Мъри

Bill-Murray

 Освен хаос след себе си, известните скандалджии и побойници Ръсел Кроу и Чарли Шийн, оставят и тлъсти бакшиши. Според  настроението си Ръсел Кроу  свири и пее за посетителите на баровете или се бие и заяжда с тях. Независимо от поведението си, той оставя  около 90% отгоре.Без значение колко е замаян от наркотици и алкохол, Чарли Шийн дава по 200 долара персонално на келнерите, които се грижат за безкрайните му поръчки.

 

    Дрю Кери

carey

Пълничкият симпатяга Дрю Кери е известен и с дебелите си бакшиши. Той винаги е в добро настроение, непрестанно се шегува с персонала и им оставя суми, които ги развеселяват още повече. Известен е случаят, когато за сметка от 250 долара, той дал $400 отгоре. Притесненият млад келнер, който помислил, че е станала грешка го догонил на паркинга, за да му върне парите. Актьорът го потупал по рамото и му казал: „ Изведи момичето си на вечеря и не забравяй да му купиш цветя.“

 

Чарли Шийн

charlie-sheen

Единственото нещо, което свързва  Хълк Хоган и Скалата е кечът. Банданата и русите мустаци на Хълк не са единствената му запазена марка. Той постоянно разказва забавни историйки и щедро раздава автографи и бакшиши. Скалата, който започна да се изживява като актьор и вече се представя с истинското си име Дуейн Джонсън, е невероятно стиснат. Дори и в луксозните заведения той, подобно на паун, обича да показва мускулите си, но не и да се разделя с парите си. Освен, че поръчва най-евтините блюда, Кралят на Скорпионите забива жилото си в сърцето на всеки сервитьор като оставя не повече от 5 процента. Въпреки това той е за предпочитане пред Мадона.

Ръсел Кроу

russell-crowe

 „Девицата“ сменя съпрузите, любовниците и религиите си по-често от спалното си бельо. Тя обаче е постоянна в капризите и смехотворните си бакшиши. Звездата връща поръчките си по няколко пъти, като преди това гнусливо ги разравя с вилица. За нея всичко е „препечено или недоопечено“, „недосварено или преварено“, „твърде мазно или много сухо“. И след като най-накрая реши да си тръгне, примадоната с омерзение оставя 3 процента на изнервения персонал. Явно само Йехова може да угоди на фасоните й и то само, защото той не иска от нея бакшиш. 

 

Дуейн Джонсън

the-rock

Известният с невероятното си чувство за хумор актьор и продуцент Бил Косби е също популярен и като един от най-големите циции. Независимо от сметката, той оставя 3 долара в ресторант и дава по 50 цента на хотелските пикола.

Започналият да прилича на древен пергамент Мик Джагър, явно е мумифицирал и представите си за възнаграждение. Солистът на „Ролинг Стоунс“, който има $225 милиона в личната си сметка, оставя по 7%. Явно през 60-те това е било щедър жест, но в началото на 21-и век това си е чиста излагация за легенда като него. Английската рок звезда обаче е цвете в сравнение с момичето на Спайдърмен - Кристен Дънст. Тя оставя само дребни, с които закръглява сметката. Ушер пък вместо бакшиши раздава автографи и смята, че сервитьорите трябва да се разплакват от умиление за оказаната им чест.

                                                                                                                                                                                                     Мадона

madonna

 Дрю Баримор

Drew Barrymore

 

 

 

Номер едно в класацията за най-големите пинтии държи Бритни Спиърс. Тя никога не оставя дори и един цент като вдига невероятни скандали, когато някой все пак се осмели да й поиска нещо отгоре.  Известен е случаят, в който момчето, което извлякло стотиците й куфари в хотелската стая имало неблагоразумието да поиска възнаграждение. Разярената Бритни хвърлила шепа дребни в лицето му, крещейки:“Ето ти шибания бакшиш, нещастник такъв!“ 

 

 

      Наградата за добри обноски е за Бритни Спиърс, която смята, че е хванала Бога за шлифера

britney spears drunk

Последно променена в Вторник, 13 Август 2013 19:10
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате