Печат на тази страница

Бездомни звезди

Чарли Чаплин и Даниел Крейг спeли по пейките, Холи Бери – в приют за бедни
Събота, 17 Август 2013 14:30 Публикувана в Кабаре Прочетена 1143 пъти
Оценете
(1 глас)

Великият Чарли Чаплин има много тежък живот преди да стане известен. Той работи във фабрика от 7-годишна възраст и остава на улицата на 14, след като баща му умира от цироза, а майка му е въдворена в психиатрична болница. Малкият Чарлс Спенсър Чаплин се скита и спи по улиците на Лондон, докато не получава първата си роля в малък театър и започва да спи там. Всъщност филмът му „Хлапето“, който продължава да разплаква публиката е до голяма степен автобиографичен.

След като решава да се премести в Ню Йорк през 1989 година и да опита късмета си като актриса, Холи Бери се сблъсква с един особено неприятен факт. Парите, с които разполага не стигат да си наеме дори и жалка стая. Бъдещата носителка на престижната награда Оскар за изпълнението си във филма „Балът на чудовищата“ буквално остава на улицата. Halle Berry

 

Родената в Кливланд, щата Охайо Мария Холи Бери живее в приют за бездомни една година преди да получи роля в телевизионния сериал „Живи кукли“. „Когато си на 21 години и не искаш да се върнеш у дома, правиш всичко възможно, за да оцелееш. Аз бях и продължавам да съм много амбициозна жена. Готова съм да направя много жертви и компромиси, за да докажа на хората, които ме мислят за красиво безмозъчно създание, че имам талант и голям потенциал“, казва една от най-високоплатените актриси в Холивуд.

 

Даниел Крейг заминава за Лондон на 16 години. Роденият в град Честър, провинция Чешир бъдещ Джеймс Бонд е твърдо решен да стане актьор. Преди да го приемат като член на състава в „Националния Младежки Театър“, той прекарва нощите си по пейките в парковете на мъгливия Лондон. „Бях провинциално момче, почти дете, което нямаше представа за живота в големия град. Единственото нещо, което ми помогна да оцелея беше неистовото ми желание да стана актьор като сър Лорънс Оливие“, споделя агент 007, който днес е свил няколко гнезда с актрисата Рейчъл Уейз.

 

skyfall daniel

 

 Когато родителите на Хилари Суонк се развеждат, майка й Джуди Кей подпалва стария си Олдсмобил и потегля от Вашингтон към Лос Анжелис. По това време спечелилата два Оскара за ролите си в „Момчетата не плачат“ и „Момиче за милиони“ Хилари е само на 15. КогатоHilary Swank

 

пристига в Калифорния, умаленото семейство има само 75 долара. Те живеят в очуканата, разпадаща се кола повече от година, докато Джуди успее да спести достатъчно от жалката сервитьорска заплата и да наеме скромен апартамент. По ирония на съдбата, за ролята си в „Момчетата не плачат“ Хилъри получава $75 на ден или общо три хиляди за целия снимачен период. Днес известната актриса получава достатъчно, за да подсигури уютен дом на майка си.

 

Един от най-богатите хора в Америка – Дейвид Летерман, също използвал за подслон крепящия се на магия пикап. Годината е 1973. Дейвид е на 26. Днес, в гаража му, все още е паркиран старият му Шевролет. Той, естествено, е поправен и излъскан до неузнаваемост, но според думите на известния ток-шоу водещ, това е домът, който той никога няма да продаде. david-letterman

 jim-carrey

Джим Кери, който стана популярен с комиксовия си персонаж в „Маската“ до 17-та си година живее в подвижен фургон. „Семейството ми едва свързваше двата края. Нямахме дори и телевизор. Баща ми ме забавляваше като ми четеше комикси и правеше тези невероятно смешни физиономии, които аз по-късно изкопирах и направих милиони от това“, казва с усмивка Джим. Роденият в Нюмаркет, провинцияОнтарио, Канада решава да замине за Америка и да опита късмета си като комик в нощен клуб. Напуска караваната с благословията на родителите си, които успяват да съберат от роднини и приятели „огромната“ сума от 150 долара. След като пристига в града на мечтите си – Лос Анджелис, 17 годишният Джим се оказва на улицата. Също като Холи Бери, той преспива повече от година в приют за бездомни.

Участието му в „Маската“ го катапултира в листата на известните, а ролите му в „Шоуто на Труман“ и „Човекът от Луната“ му донасят два Златни Глобуса. С получените хонорари, Джим купува къща не само на родителите си, ни и на всички, които, на времето са дали пари за пътуването му в Щатите. „Днес имам много пари. Повече, отколкото мога да похарча. Смятам, че е редно да се отблагодаря на хората, които ми помогнаха. Не бих нарекъл жеста си голям, като например този на хората, които се опитват да спасят гладуващите деца в Африка. Просто купих скромни къщи за всички, които отделиха част от малкото си пари, за да ми помогнат. Това е нещо, което никога няма да забравя“, казва Кери с просълзени очи – актьорът, който разсмива милиони хора.

 

Надали има човек, който да не е гледал „Рамбо“ или „Роки“. Малко са хората обаче, които знаят, че в продължение на 9 месеца Силвестър Сталоун е спял по всички възможни автобусни гари в Лос Анджелис. „Сменях гарите, за да не стана регистриран клошар. От бездомниците, с които споделях скамейките, научих много. Именно там срещнах изпаднал боксьор, който ми разказа историята на Роки Балбоа. Нахвърлих я на 6 страници, от които след време стана страхотен филм“, казва Слай с кривата си уста.

 sylvester-stallone

В началото на актьорската си кариера Мартин Шийн преспива в ню йоркското метро. Причина за това била не безпаричието, а името му – Рамон Антонио Герардо Естевес. „Когато си търсех апартамент под наем и попълвах молбата с истинското си име винаги ми отказваха. По същата причина ми отказаха и много роли. Тогава реших да използвам името Мартин Шийн и нещата коренно се промениха. Искам да подчертая, че аз никога не смених името си официално – на всичките ми документи все още пише Рамон Антонио Герардо Естевес. Днес никога не бих го направил, но тогава времената бяха други и много мои колеги с не-английски имена ги смениха, за да имат шанс в кариерата“, казва известният актьор с известна нотка на съжаление в гласа.

               martin sheen

Последно променена в Събота, 17 Август 2013 15:11
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате