Фидосова не се разпознала в тефтера на шефа на КПУКИ

Сряда, 17 Юли 2013 16:02 Публикувана в У нас Прочетена 824 пъти

"Прочетох за информация от някакъв тефтер. Не се разпознавам в цитираните инициали", заяви Искра Фидосова, бивш зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и шеф на правната комисия в предишното Народно събрание. Тя отрече инициалите "И.Ф."от скандалния тефтер на шефа на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов да са нейните.

 

Днес на Златанов бяха повдигнати обвинения за прерзтъпления по служба, а на пресконференция на прокуратурата бяха показани страници от негов тефтер, от които се вижда, че комисията е действала като орган за политически поръчки. От страниците става ясно, че Златанов е съгласувал действията си с човек с инициалите И. Ф., който пък действал по указания на Б.Б. и Цв. Цв.


"Никога не съм водила разговори, с който и да било член на тази комисия, включително и с председателя, по отношение на преписки, свързани с работата на комисията и всякакви внушения в тази посока са недопустими, заяви още Фидосова.Като председател на правната комисия в 41-то НС водих процедурата за създаването на тази комисия в Закона, по препоръка на ЕК и с вносител на промените - Министерство на правосъдието. В това си качество предложих и процедурните правила, при които да стане изборът на 5-членната комисия, в която има представители на различните парламентарнопредставени партии от 41-то НС и още две институции. Като шеф на правната комисия в НС съм имала само и единствено работни срещи с представители на КПУКИ, свързани с публична информация, която е отчитана и коментирана във всички доклади на ЕК". /СД
 

Влезте, за да коментирате