Сидеров погва за корупция 21 - сред тях Плевнелиев, Борисов, Валери Симеонов, Вяра Анкова

Четвъртък, 18 Юли 2013 17:01 Публикувана в У нас Прочетена 1000 пъти

Председателят на комисията и лидер на "Атака" Волен Сидеров откри заседанието за борба с корупцията и конфликт на интереси
със съобщението, че са постъпили сигнали срещу президента Росен Плевнелиев, главния архитект на София Петър Диков, бившия премиер Бойко Борисов, генералния директор на БНТ Вяра Анкова, директора на областната дирекция на МВР – Добрич, кмета на община Рил" и директора на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Според Сидеров това са най-важните от общо постъпилите 21 сигнала. След съобщението той накара журналистите да излязат от заседанието. След него отказа да даде подробности, тъй като правилникът на комисията не му позволявал. За сигнала срещу президента уточни, че включва и корупция, и конфликт на интереси.

 

"Предстои запитване до институциите, които могат да дадат отговор по съответните сигнали. Очакваме писмен отговор и от лицата, срещу които са те, след което ще има покана за изслушване в комисията", обясни Сидеров.

 

Разглеждането на сигналите щяло да започне от Плевнелиев, тъй като "рибата се вмирисва откъм главата", поясни председателят на парламентарната комисия. Той уточни, че всички сигнали са постъпили от граждани, като част от тях са анонимни. Нито един от изброените обаче не бил такъв./СД

Последно променена в Четвъртък, 18 Юли 2013 17:22
Влезте, за да коментирате