"Атака" ще гласува по съвест на извънредното заседание на НС

Волен Сидеров обясни, че в тяхната парламентарна група винаги обсъждат демократично какво да правят и всеки взема решение за себе си
Вторник, 13 Август 2013 07:08 Публикувана в У нас Прочетена 675 пъти

"Депутатите от "Атака" имат пълната свобода да гласуват по съвест при актуализацията на бюджета", заяви в Ямбол лидерът на партията Волен Сидеров, цитиран от БНТ.

Тази седмица депутатите ще се съберат извънредно, за да отговорят на ветото на президента, който спря закона за актуализация на бюджета, докато народните представители бяха във ваканция.

Според Сидеров о аргументите на ГЕРБ против актуализацията не издържат, защото тя е по-скоро техническа необходимост, а не нова философия на бюджета.

Преди няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова „Атака” да не влизат в парламента, за да не могат от БСП и ДПС да прегласуват текстовете.

"Играта на ГЕРБ е по-скоро игра напук, отколкото ход, който да търси нещо градивно. Г-н Плевнелиев показа, че е по-скоро партиен президент, отколкото надпартиен и в никакъв случай не може да бъде обединител на нацията”, каза Сидеров.

Той обясни „гласуването по съвест” така: „В нашата група винаги обсъждаме демократично какво да правим, сега пак ще го направим, вероятно в деня преди заседанието на парламента. Ще има свобода всеки един колега да се изкаже и да гласува така, както съвестта му диктува и както обстоятелствата диктуват", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Влезте, за да коментирате