Йордан Цонев лъже, че не е преговаряно с Волен

Най-малко трима от „Атака” ще гласуват „по съвест” против ветото, за да излезе точна сметката на председателя на бюджетната комисия
Четвъртък, 15 Август 2013 15:54 Публикувана в У нас Прочетена 794 пъти

ДПС и БСП ще съберат кворум и достатъчно гласове, за да отхвърлят президентското вето, обяви Йордан Цонев от ДПС, който е председател на бюджетната комисия. Това означава, че Цонев събира 83 и 35 и получава 121 гласа, колкота са нужни, за да бъде преодоляна вето на държавния глава.

Коалиция за България има 84 депутати, а ДПС – 36, но и двете партии имат по един депутат, който не участва в пленарните заседания, защото се чака решение на Конституционния съд дали могат да се върнат в парламента (Делян Пеевски, който за кратко беше шеф на ДАНС и Иван Иванов, който за няколко часа беше зам.-вътрешен министър).

Това означава, че дори на заседанието утре да се появят всички депутати на двете партии те могат да съберат най-много 118 гласа.

Цонев е категоричен, че партията му не води разговори с “Атака”.

“Съдейки от изявленията на лидера им Волен Сидеров, предполагам, че те ще подкрепят актуализацията, ще гласуват срещу ветото”, призна той.

Причината била, че националистите не искат ГЕРБ да се върнат на власт.

Депутатът от ДПС е убеден, че бюджетната комисия, която се събира днес ще излезе с решение ветото да бъде отхвърлено, тъй като мотивите за него били „несъстоятелни и оборими”.

Хасан Адемов от ДПС бе още по-стряскащ: Без актуализизация след октомври няма да има пари за социални плащания.

Влезте, за да коментирате