Фронтменът на контрапротеста Петното пробва провокация на протеста

Четвъртък, 17 Октомври 2013 23:26 Публикувана в У нас Прочетена 855 пъти
Фронтменът на контрапротеста Петното пробва провокация на протеста Снимка: Булфото

Тази вечер двайсетина активисти на т.нар. Национално движение „Свобода“ с лидер Бисер Миланов – Петното се събраха  пред Президентството по време на традиционния, 126-и антиправителствен протест, който се проведе в столицата.

Към 18.30 ч. двоен кордон от полицаи раздели  провокаторите от Национално движение „Свобода“, които се бяха събрали пред Президентството, от протестиращите срещу кабинета Орешарски. В околните улички бяха паркирани 5 камионетки на жандармерията, популярния бял полицейски автобус и много патрулки.

Трима оратори от хората на Петното държаха речи с мегафон против бежанците и призоваха правителството и парламента да спрат бежанската вълна и “ислямизацията” на страната.

След края на речите групичката се оттегли около стените на Археологическия музей, откъдето си пускаше патриотични песни от предварително докарани колони.

В същото време, от другата страна на кордона – пред Министерски съвет, вече се бяха събрали около 300 души, които малко по-късно тръгнаха към парламента. Преминаването на шествието покрай фонтана пред президентството, който разделяше протеста от групата на Миланов, бе съпътствано само от размяна на реплики. Митингът на провокаторите от “Свобода” приключи около19.30 часа. 

Влезте, за да коментирате