Тръгна субсидирането на качествените плодове и зеленчуци

Подпомагането е в размер на 84,10 лева на тон за допустимите количества качествени домати, краставици, пипер, ябълки, череши, праскови, нектарини, кайсии и зарзали
Вторник, 22 Април 2014 17:38 Публикувана в У нас Прочетена 1480 пъти
Според Асоциация „Български пипер“, изплащането ще започне след 23.04.2014. Георги Василев – главен секретар на асоциацията поздрави колегите си с кратко електронно послание, в което се отбелязва, че „тази субсидия е и в резултат на съвместните усилия на ръководството на Асоциация Български Пипер, както и на Вашата подкрепа“.     Според Асоциация „Български пипер“, изплащането ще започне след 23.04.2014. Георги Василев – главен секретар на асоциацията поздрави колегите си с кратко електронно послание, в което се отбелязва, че „тази субсидия е и в резултат на съвместните усилия на ръководството на Асоциация Български Пипер, както и на Вашата подкрепа“. Снимка: http://www.fermer.bg

На 17 април 2014г., Министърът на земеделието и храните – проф. Димитър Греков д.с.н. е подписал заповед за изплащане на субсидиите по схемата за качествени плодове и зеленчуци. (Заповед № РД 09-240, София, 17.04.2014 година). Заповедта е издадена на основание на чл.25, ал.4 от Закона за администрацията и чл.15б, ал.4 от Наредба № 2 от 21 февруари 2011 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане (обн., ДВ, бр. 18 от 2011 г.), във връзка с одобрен доклад с рег. № 93-4261/17.04.2014 г.

Със заповедта на министър Димитър Греков се определя подпомагане в размер на 43,00 евро на тон (84,10 лева на тон) за допустимите количества качествени домати, краставици, пипер (полско и оранжерийно производство), ябълки, череши, праскови, нектарини, кайсии и зарзали по Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България за 2013 г.

 

Оригиналът на заповедта е публикуван на интернет страниците на Министерството на земеделието и храните и на Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция. Контролът за изпълнение на заповедта е възложен на Бюрхан Абазов, заместник-министър на земеделието и храните.

 

Според Асоциация „Български пипер“, изплащането ще започне след 23.04.2014. От там изразяват задоволство от постигнатото на този етап - субсидията за качествени плодове и зеленчуци да е в размер на 0,084 лева на килограм. Георги Василев – главен секретар на асоциацията поздрави колегите си с кратко електронно послание, в което се отбелязва, че „тази субсидия е и в резултат на съвместните усилия на ръководството на Асоциация Български Пипер, както и на Вашата подкрепа“.

Последно променена в Вторник, 22 Април 2014 23:21
Теодор Дечев

Завършил ВИАС през 1984 г. Магистър по политология. Доктор по социология. От 1993 г. до 1997 г. е главен редактор на вестник “Свободен народ”. От 1998 до 2001 г. е заместник министър на труда с ресор индустриални отношения. Почетен председател на ССИ. В периода 2003 – 2012 г. е член на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Автор е на около четиридесет научни публикации в областта на строителните конструкции и на повече от тридесет в областта на социологията, индустриалните отношения и политологията. Преподава в УНСС, НБУ и в КИА – Пловдив. Съпредседател на „Свободен народ“ - партията на свободните социалдемократи.

Уеб сайт: teodordetchev.blog.bg

2 коментара

  • Връзка на коментара Теодор Дечев Четвъртък, 08 Май 2014 23:34 публикуван от Теодор Дечев

    Цитат: "Според Асоциация „Български пипер“, изплащането ще започне след 23.04.2014". Както виждате - източникът ни на информация не е правителственият пресцентър, а една от най-добрите браншови организации в българското земеделие. Ако МЗХ е спазило въпросния срок, излиза, че субсидиите би трябвало да се плащат от две седмици, но като направим сметка колко почивни дни са били в тях, ще видим, че се събират едва няколко работин дни. У нас постоянно празнуваме нещо или пък си почиваме - най-вероятно от празнуването.

    А Вие от къде се информирате за действията на Министерството на земеделието? Защото посочената информация е достоверна и би трябвало да се заинтересувате за парите си, ако разбира се наистина произвеждате зеленчуци, а не просто форумен списувател ... :)

  • Връзка на коментара вЕЛИНА гОСПОДИНОВА Четвъртък, 08 Май 2014 17:21 публикуван от вЕЛИНА гОСПОДИНОВА

    Извинете ! Какви са тези илюзии ? Ние производителите на плодове и зеленчуци сме "последна дупка на кавала ".Дадоха субсидии на кой ли не , но на нас .......НЯМА

Влезте, за да коментирате