КЗК глоби ЧЕЗ Разпределение с 1,25 млн.лв

Понеделник, 18 Май 2015 18:08 Публикувана в У нас Прочетена 934 пъти
От ЧЕЗ заявиха, че са разбрали от медиите за решението на КЗК и след като го получат по официалния ред ще го обжалват. ЧЕЗ спазва изцяло българското законодателство, в това число и антимонополното, заявиха от компанията. От дружеството коментираха пред БТА, че в последните години енергийният регулатор не одобрява в пълен размер предлаганите от ЧЕЗ средства за инвестиции. От ЧЕЗ заявиха, че са разбрали от медиите за решението на КЗК и след като го получат по официалния ред ще го обжалват. ЧЕЗ спазва изцяло българското законодателство, в това число и антимонополното, заявиха от компанията. От дружеството коментираха пред БТА, че в последните години енергийният регулатор не одобрява в пълен размер предлаганите от ЧЕЗ средства за инвестиции. Снимка: manager.bg

Комисията за защита на конкуренцията санкционира с 1 250 056 лева "ЧЕЗ Разпределение България" АД за злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от комисията.


Дружеството е забавило необосновано сключването на договор за покупко-продажба на енергийни съоръжения за присъединяване, изградени по предвиден в специална наредба ред за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителните електрически мрежи.


По оценка на КЗК по този начин "ЧЕЗ Разпределение България" АД може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите, пише в съобщението.


КЗК е постановила прекратяване на установеното нарушение и поиска от "ЧЕЗ Разпределение България" АД в срок от 30 дни да изготви и предостави подробен списък, в който да бъдат изрично изброени всички изискуеми документи във връзка с договора за покупко-продажба на изградените съоръжения за присъединяване.


От ЧЕЗ заявиха, че са разбрали от медиите за решението на КЗК и след като го получат по официалния ред ще го обжалват. ЧЕЗ спазва изцяло българското законодателство, в това число и антимонополното, заявиха от компанията. От дружеството коментираха пред БТА, че в последните години енергийният регулатор не одобрява в пълен размер предлаганите от ЧЕЗ средства за инвестиции.


Източник: Дарик нюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1435297

Влезте, за да коментирате