Прокуратурата образува дело на кмета на Хасково

Вторник, 16 Юни 2015 18:27 Публикувана в У нас Прочетена 710 пъти
Според прокуратурата в периода от юни до декември 2014 г. като кмет Георги Иванов е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки с цел да набави облага на друг, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици за общината Според прокуратурата в периода от юни до декември 2014 г. като кмет Георги Иванов е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки с цел да набави облага на друг, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици за общината Снимка: Дарик нюз

Прокуратурата образува дело срещу кмета на Хасково Георги Иванов за престъпление по служба, съобщиха от държавното обвинение. Разследването е за ремонта на обекта "Стадион Хасково" и е започнало след репортаж на бТВ.


Според прокуратурата в периода от юни до декември 2014 г. като кмет Георги Иванов е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки с цел да набави облага на друг, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици за общината.


В рамките на досъдебното производство ще се разследва законосъобразността при разходване на средства по ремонта и разплащането на обект "Стадион Хасково", както и произхода на средствата, с които е осъществено строителството. Ще се проверява възлагана ли е обществена поръчка, спазена ли е процедурата, разходвани ли са законосъобразно общинските средства, съобразно извършените строително-монтажни работи. Ще бъдат назначени съдебно-икономическа и инженерно-строителна експертизи.

 

Източник: Правен свят

Влезте, за да коментирате