Винарска изба ЗЛАТЕН РОЖЕН представи вина от своята нова селекция - Реколта 2016, в елитна столична Арт галерия „Нюанс”

Оперативният управител на избата – Маруся Осиковска, определи реколта 2016 като изключително добра за бутиковата винарна
Събота, 25 Февруари 2017 11:30 Публикувана в У нас Прочетена 494 пъти
В сортовата структура на лозовия масив на Винарска изба „Златен Рожен”, доминират сортовете Мерло, Каберне, Сира, заедно с типичните за региона Мелник 55, Мелнишки рубин и емблематичният за района от дълбока древност Широка мелнишка лоза. В сортовата структура на лозовия масив на Винарска изба „Златен Рожен”, доминират сортовете Мерло, Каберне, Сира, заедно с типичните за региона Мелник 55, Мелнишки рубин и емблематичният за района от дълбока древност Широка мелнишка лоза. Снимка: „Сол Комюникейшънс” ЕООД

На 15 февруари в прекрасната атмосфера на Арт галерия „Нюанс” пред многобройни клиенти, дистрибутори, партньори и приятели на фирмата бе представена най-новата реколта вино – Реколта 2016 на Винарска изба "Златен Рожен". Събитието уважиха с присъствието си както представители на винената индустрия, така и близки приятели и почитатели на бранда като Георги Мамалев, Любен Дилов-син, Димитър Туджаров — Шкумбата и Александра Богданска.

 

„Реколта 2016 бе наистина добра за нас като винопроизводители. Въпреки колебливия старт на лозарската година резултатът на финала бе повече от оптимистичен - роди се една прекрасна реколта, с отлични нива на узряване на плодовете и оптимални моменти за гроздобер благодарение на по-сухото време през есента. Отличително за червените вина от тази реколта е, че са с плътни, дълбоки, красиви цветове, интензивен плодов аромат, голяма структура и обем във вкуса. Присъща за добри реколти като тази е и ярко изразената мекота във вкуса. За щастие реколта 2016 се оказа отлична и по отношение на белите ни вина. Санданският Мискет отново разгърна оптимална зрялост и показа богат и интензивен аромат“, сподели Маруся Осиковска и пожела на присъстващите и на своя екип една още по-успешна година.

 

Винарска изба „ЗЛАТЕН РОЖЕН ” е бутикова винена изба, разположена в Мелнишкия край - в близост до село Капатово, на 20 км. южно от град Сандански и на 19 км. от село Рожен. Избата е модерен комплекс със завършен цикъл на производство, оборудвана с ферментационни съоръжения за контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. В сортовата структура на лозовия масив доминиращи са сортовете Мерло, Каберне, Сира, заедно с типичните за региона Мелник 55, Мелнишки рубин и емблематичният за района от дълбока древност Широка мелнишка лоза.

Влезте, за да коментирате