Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” стартира кампания “ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР”

Всеки, който дари книга получава 50% отстъпка за билет
Четвъртък, 18 Май 2017 15:53 Публикувана в У нас Прочетена 547 пъти
Дарете книга заедно с Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” за Отделение по детска кардиология на Национална кардиологична болница и читалище “Георги Димитров”, село Ковачевци. По време на седмицата, през която честваме Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще приема книги, подходящи както за деца така и за възрастни, в запазено състояние. Дарете книга заедно с Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” за Отделение по детска кардиология на Национална кардиологична болница и читалище “Георги Димитров”, село Ковачевци. По време на седмицата, през която честваме Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще приема книги, подходящи както за деца така и за възрастни, в запазено състояние. Афиш: Театър „Българска Армия“

Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” стартира кампания “ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР”. Всеки, който дари книга на касата на театъра в периода 22 - 28 май получава талон с 50% отстъпка от цената на билета, за избрана от него постановка.

 

Дарете книга заедно с Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” за Отделение по детска кардиология на Национална кардиологична болница и читалище “Георги Димитров”, село Ковачевци.

 

По време на седмицата, през която честваме Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще приема книги, подходящи както за деца така и за възрастни, в запазено състояние.

 

При дарение от 4 до 6 книги получавате втори талон за отстъпка от цената на 1 билет.

 

Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ ще се погрижи да отнесе събраните по време на кампанията “Дари книга, ела на театър” книги на избраните места:

 

Отделението на кардиологичната болница обръща специално внимание на своите малки пациенти. Там са хоспитализирани деца от 0 до 18 години, а занималнята е мястото, където могат да четата и играят и да се почувстват истински щастливи. Медицински клоуни се грижат децата да преминат по-спокойно през процесите на стресови и интензивни процедури. Отделението има нужда от книжки в добро състояние, за да може занималнята да осигурява нови и разнообразни четива на децата.

 

Село Ковачевци е второто място, където ще отидат част от дарените книги. Библиотеката в Читалище „Георги Димитров“, която през 2016 година е с над 600 посещения, се нуждае от обновление. През лятото в нея се предоставя и възможност на деца да четат, рисуват, участват в занимателни игри. Целогодишно се оформят и кътове за отбелязване на бележити годишнини. Същевременно в сградата се помещава клуб по дърворезбарство и изобразително изкуство, Сурвакарска група, Група за народни танци и Фолклорна група “Веселие” с множество награди от страната и чужбина.

 

Зарадвайте непознат със своята дарена книга от 22 до 28 май!

 

С този жест получавате талон за отстъпка от цената на 1 билет за постановка по избор до края на сезона.

 

Бележка на редакцията:

 

Редакцията на „Свободен народ online“ подкрепя инициативата на Театър „Българска Армия“, като си запазва правото да има своите резерви към политическото и административно ръководство на община Ковачевци, записало се със „златни“ букви в историята на позора около недопускането на децата на бежанците в училището в село Калище.

 

Този случай заслужава да се напомня често, защото е пример едновременно на примитивна ксенофобия и пълно административно безхаберие. Тук нито е мястото, нито има достатъчно площ за да се разпростираме по темата за калния срам около случая в село Калище. На това в най-близко бъдеще ще посветим отделна публикация.

 

Слава Богу, радостно е, че децата в община Ковачевци искат да четат, пък било то и в читалище, кръстено на името на наш бележит национален предател. Важното е, че следващото поколение българчета, най-вероятно ще бъде освободено от много от дефектите на нашата генерация, независимо от фалшивото самочувствие на всевъзможни „фактори“ от местно и национално значение, обявили се за „елит“, но неспособни да разделят на две магарета сено.

Влезте, за да коментирате