Отслабнете с любов

Вторник, 06 Август 2013 16:52 Публикувана в Любопитно Прочетена 779 пъти

Любовта, трепетните подготовки и интимната предигра могат да ви помогнат да отслабнете. Това са резултатите от съвместно проучване на френски сексолози и диетолози. Ето какво показват научните изследвания:

Грим, прическа, преобличане. Всяка работеща жена разполага с 30 минути след работното си време, за да се подготви за срещатата си в 18 часа. Гримирането и оправянето на прическата в тоалетната губи около 238 калории.  Преобличането и смяната на обувките изгаря още 180.

Романтична вечеря и блус. Напрежението от първата среща ни свива стомаха. Докато ухажваме или флиртуваме с партньора си, ние не само ядем по-малко, но и изгаряме повече енергия. В зависимост от страстта, изразходваните калории са между 100 и 300. Бавният и страстен романтичен танц изгаря 103 калории за 30 минути, а целувките намаляват теглото с  68 калории на час.

Събличане – минус 8 калории. С тази вълнуваща игра може да изгорите между 8 и 10 калории.  

Не всички двойки практикуват орална любов, но тези, които  нямат притеснения  в тази област, губят около 100 калории.  

144 калории за половин час секс. Специалистите твърдят, че по време на оргазъм човек губи повече калории, отколкото за 3 часа във фитнес салоните.

Последно променена в Вторник, 06 Август 2013 17:35
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате