Петър Волгин громи на едро десни

Петък, 05 Юли 2013 16:04 Публикувана в Кабаре Прочетена 2497 пъти
Волгин поучава амебите в правата вяра Волгин поучава амебите в правата вяра

Волгин е написал фундаментален текст под заглавието „Десният интелектуалец – амебата на българския преход”. Ето няколко цитата от размишленията на левия интелектуалец:

 

„Амебата е най-простото микроскопично едноклетъчно животно, което няма постоянна форма. Тъкмо тази променливост я прави много сходна с десния български интелектуалец. Той си прилича с амебата по склонноста да се метаморфозира винаги когато прецени, че подобна промяна ще му донесе някаква полза.”

 

„Поволете ми накрая да ви припомня още една особеност от устройството на амебата. Тя се придижва с лъжливи крачка или т.нар. псевдоподи. Освен за придвижване псевдоподите служат на едноклетъчното да си набавя храна. Тази особеност увеличава приликите между амебата и десния интелектуалец. Той също използва лъжливи представи за действителността и псевдоистини, за да си набавя финансиране, т.е. храна. И независимо от това колко дълбокомислено звучат концепциите му, те винаги ще останат в полето на лъжата.”

 

Дали протестите срещу кабинета „Орешарски” са вгорчили живота на противника на свободния пазар Волгин или липсата на по-смислени аргументи в една дискусия с „десни амеби”, не е ясно. Може би е получил киселини от лоша храна или някой шеф го е ядосал. По всичко обаче личи, че злобата срещу напълно различни хора от десния сектор е типично за ляв интелектуалец, който се възпалява много лесно от несъгласните с мнението му. Това се вижда и от разговора му със слушатели, дръзнали да оспорят някоя от сентенциите на философстващия левичар.

 

Няма нужда да се спори с него, както и с всеки комунист. Публикуваме за разнообразие и разтуха част от мненията във форума под дописката на ПВ. 

От форума:

 

„Волгин се е развълнувал като пионерка която ще я приемат в комсомола и при това с някакви леки сексуални трепети. Абе глупости говоря… Волгин кара без спирачки по нанадолнище и си мисли, че ако хвърли достатъчно думи пред себе си те ще омекотят неизбежния му сблъсък с реалността. Ама както е казал един наш познат датчанин – думи думи думи…”

 

„Преливащият от русизми дори в името си – Волгин, перманентно дефилиращ с левите си идеи от времето, когато се вълнуваше от предстоящото си уволнение от БНР по времето на Костов, не е бил никога нещо повече от амеба в журналистиката.”

„Той и пола ще си смени, само и само да заприлича на другарката Дърева, но не става по този начин. Дърева е икона на антикомунизма, децата само като я погледнат, и стават антикомунисти за цял живот, а Волгин си е обикновен глупак и писането му е до равнище скука и досада.”

 

„Тази статия бълва от чуждици и имайки в предвид, че е направена да изглежда “умна”, следва всички принципи, описани вътре. Освен това до голяма степен статията няма нищо общо с реалността. Сигурно ако ходим по хотели от рода на Кемпински и др. можем да забележим нещо общо с въпросните “десни интелектуалци”. Все пак медиите правят интелектуалците. Интелектуалецът не е интелигентен, той е познат от обществото като интелигентен с помощта на медиите.”

 

„Др. Волгин ми звучи разстроен.”

 

„На статията сериозно ѝ липсва обективност. Единственото смислено нещо, което разбрах е, че г-н Волгин попада почти изцяло в личните си критерии за десен интелектуалец.”

Последно променена в Понеделник, 17 Ноември 2014 18:42

6 коментара

 • Връзка на коментара Александър Минков Неделя, 09 Март 2014 12:08 публикуван от Александър Минков

  Голяма вреда върху обществото ни нанасят троловете в обществените медии, които под журналистическо прикритие блудстват с камерата БНТ и микрофона на БНР, при това платени от нашия джоб! Все още доста хора, особено по-възрастните, гледат или слушат националните медии и вярват на почти всичко което чуят „защото така казаха по радиото”. Връх на нахалството е журналистът Петър Волгин, който използва микрофона на БНР за да грачи по „опорните точки” на партията-майка и да представя всяка опозиция в страната като някакви фашизоиди (да ви е познато?), които окрадаха всичко с помощта на Сорос и неговите „тинк-танкове” (каквото и да значи това!), а всички протестиращи са етикетирани като купени – ако не от самият Сорос, то поне от Бойко Борисов! Петър Волгин явно толкова се е вживял в ролята си по „опорните точки”, че вече нацяло е забравил че е на работа в БНР, което се финансира с пари от републиканския бюджет, т.е. от всички нас и за това от него се очаква да произвежда обективна, безпристрастна и обществено-отговорна журналистика, а не да измисля теории на конспирацията, и да забаламосва слушателите с призиви, подобни на този като "крадеца вика дръжте крадеца". Той си мисли че никой не вижда каква роля са му отредили партийните PRи, само че то си беше написано черно на бяло в една от изтеклите опорни точки – „плюем по другите, без да показваме колко сме велики”.

  Волгин, стига плю!

  fb група:
  "Петър Волгин & Co - вън от БНР!"
  https://www.facebook.com/groups/464136617019884/

 • Връзка на коментара Nikola Четвъртък, 26 Септември 2013 09:35 публикуван от Nikola

  Поздравления!
  Тоя Волгин не беше една мижитурка, поставена на важно място в една закостеняла институция, като БНР.
  Ако ГЕРБ не бяха реформирали радиоразпръскването, още щяхме да плащаме милиони за излъчването на БНР на къси и средни вълни с мегаватови предаватели.
  Познавайки донякъде БНР, си представям какво е в другите държавни структури далаверата.
  Примерно бартерите на БНР са такава бездънна каца, че и най-некомпетентния ревизор би открил много източени милиони.

 • Връзка на коментара Михаил Вторник, 30 Юли 2013 17:58 публикуван от Михаил

  Май аз предизвиках цялата дискусия, публикувайки есето на Ефраим Кишон "Левият интелектуалец". Явно др. Волгин е бил сериозно жегнат от истината!

 • Връзка на коментара reni neshkova Понеделник, 08 Юли 2013 18:21 публикуван от reni neshkova

  Константин, напълно съм съгласна с мнението ви! Разпознах се сред обектите на Волгината злоба. С което се гордея. Но нямам нищо против Волгин да споделя мнението си, както и аз, както и вие! Бъдете здрав!

 • Връзка на коментара Иван Неделя, 07 Юли 2013 10:36 публикуван от Иван

  Мдааа, статията на Волгин, коментарите към нея и статията на Нешкова навеждат към поговорката: "каквото повикало, такова се и обадило". Както навсякъде в обществото ни, така и сред журналистите ни е настанало време за - както му викат напоследък - катарзис.

 • Връзка на коментара Константин Събота, 06 Юли 2013 22:32 публикуван от Константин

  Май г-жа Нешева се е разпознала сред описаните от Волгин персонажи и не само киселини, но и обриви е получила. Достатъчно е да се види в кои издания е работила, за да стане ясно, че е претенциозна амеба отвсякъде. Браво на Волгин, тази му статия е изключително попадение! Направо доведе до скотски изстъпления болшевките отдясно.

Влезте, за да коментирате