Веселина Томова: Нито ден без Бареков

Из дневника на една Афера
Сряда, 07 Август 2013 07:54 Публикувана в Кабаре Прочетена 3883 пъти

Необяснимо защо от яростен противник на Николай Бареков малко преди изборите Веселина Томова се превърна в негов последовател. При това „преображението” стана напълно безкритично, без следа от въпрос защо любимецът на ГЕРБ се обърна на 180 градуса. Същото направи и Томова. Повратният момент се оказва СРС-то от Банкя, в което Бойко Борисов нарича Бареков „капут”.Нито ден без Бареков. Това изглежда днес  е девизът на разбивачката на политически сърца Веселина Томова, която иначе не остава длъжна никому, още по-малко на колеги. При това умилението й стига дотам, че пуска негова снимка от времето, в което той е по-известен като Ники Дудука. Откакто Бареков се втурна с болните си амбиции в политиката, неговият пиар Томова се размечта. Когато той вземел властта, тя щяла да оглави ДАНС. Уверете се сами от „дневника” на нейната „Афера”, който публикуваме с известни съкращения и без редакторска намеса:

25.03.2013

Предварително гръмко обявеното, че Борисов ще бъде поставен на горещ стол с остри въпроси, не се състоя по никакъв начин.Нещото като интервю мина в евтини щеги и закачки.Бареков по-скоро се яви като повтарящ рефрена как всички обичат Борисов и се карат за сърцето му.„Острите” въпроси преминаха в гротеската какви жени харесва Борисов и дали ще имаме трети космонавт. Борисов бе видимо отегчен, оживи се единствено на темата не за любимото му постно ястие и за чесъна и боба, а за отношенията ни със САШ и Русия, тъй като знаел, че интервютата му се записвали в посолствата.
05.04.Умопомрачителен скандал избухна снощи след извънредното предаване на Сашо Диков по Канал 3, в което лъсна, че разследващата журналистка от ТВ7 Диляна Гайтанджиева е показвала за „онзи, който пали държавата” подставено лице. Диков показа мъжът, който е показван в гръб по ТВ7 от Диляна Гайтанджиева в „ексклузивното” и разследване, и който „признава”, че е масов подпалвач. Мъжът, се оказа … говорителят на Българска легия „Антимафия” Петър Якимов, който призна, че „разследванията” на Гайтанджиева са пълно менте.И той вече съди Гайтанджиева за уронване на името му.„Селско читалищно театро”, каза Сашо Диков за „разследванията” на Диляна Гайтанджиева, а Петър Якимов, представен като „масовия подпалвач” потвърди констатацията му.В свой репортаж по ТВ7 Гайтанджиева обявява мъжът, показан в гръб, като един от „серийните” подпалвачи на коли в България, който надлежно обяснява как се палят автомобили у нас. Мъжът в гръб обаче се оказва говорителят на българската легия „Антимафия” Петър Якимов.


„Разговаряхме, не е разпит, защото се надявам тази престъпна група, която организира незаконно подслушване на хората да прекрати. Разговаряхме на тема как да се установи тази престъпна група, която организира незаконни подслушвания в домовете и тоалетните на хората”, коментира пред медиите след разпита си Бойко Борисов. До този момент в българската история нито един потенциален обвиняем не е нарекъл разпит и даване на показания – „разговор”.
И това безумно, уплашено, истерично поведение на Борисов се случи точно когато от Брюксел дойде новината и че Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи към ЕП реши да обсъди проблема с подслушванията у нас. Очаква се това да стане на следващото й заседание – 29 май.


Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов по чл. 288, в който се казва, че този, който възпрепятства наказателно преследване на друго лице, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Бойко Борисов е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата. Доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя.
Николай Бареков пък коментира в ТВ7, че има източник от най-високите етажи на прокуратурата, който категорично е опровергал твърдението на Борисов, че е бил извикан просто “на разговор” в прокуратурата заради скандалния запис между него, Н. Кокинов и М. Найденов

 

07.05
Николай Бареков заяви категорично в ефира на TV7, че източник от най-високите етажи на на главната прокуратура, който вероятно е присъствал на разпита, но засега ще запази името му в анонимност, му е казал, че след двучасовия разпит, на Борисов са били снети обяснения за скандалния разговор с Кокинов и Найденов.
“Борисов се опитва да заблуди и излъже българските журналисти като профанизира ситуацията. Той нито изпитва вина за тези разговори, нито има реално виждане кое е престъпление поради липса на правосъзнание”, заяви Бареков.

28.04

Борисов изговаря дословно: „Как беше при Бареков тоя капут…”. Става дума за интервю, което същата сутрин Цветан Цветанов дава при Бареков. Но дали Бареков е „капута” или … Цветанов? Чуйте пак: „Как беше при Бареков тоя капут…”. Може да се смята, че Борисов дава квалификация не за Бареков, а за този с когото е правил Бареков интервю. А това е Цветанов.
Ще отида на разпит, защото искам да знам кой ме подслушва в тоалетната. Всички хора пикаят, и млади, и стари. Не подозирам Мирослав Найденов. Той много пъти е идвал на гости вкъщи. Не ме интересува, че ме записват, но искам да знам кой ми слага слушалки в тоалетната. Откъде накъде ще ме записват в тоалетната, всеки човек си има интимни тайни. И дали това е официално или не. Ако е незаконно – искам да знам кой слага на хората в тоалетната микрофони.”, изтрещя окончателно Бойко Борисов в Пловдив.


29.04

БОРИСОВ: ВСИЧКИ ПИКАЯТ! ИСКАМ ДА ЗНАМ КОЙ МИ СЛАГА СЛУШАЛКИ В ТОАЛЕТНАТА! АФЕРА: БОРИСОВ, ПИТАЙ СИ НСО-ТО!Борисов продължава да играе ролята на „Мунчо” и да се прави на малоумен. Вместо да пита кой му е сложил микрофони в тоалетната, ПРЕКРАСНО ЗНАЕЙКИ, ЧЕ МИКРОФОНИТЕ НЕ СА В ТОАЛЕТНАТА, той неслучайно изтърва, че НЕ ПОДОЗИРА МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ!!!
В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЦВЕТАНОВ ТВЪРДИ, КЪДЕТО СТАНЕ И СЕДНЕ, ЧЕ ТОЧНО МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ БИЛ ЗАПИСВАЛ.
АФЕРА ВЕЧЕ ВИ ПОМОГНА ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ КОЙ ВСЪЩНОСТ СТОИ ЗАД „КАПУТА” В ДУМИТЕ НА БОРИСОВ – НАИСТИНА ЛИ Е БАРЕКОВ, ИЛИ … ЦВЕТАНОВ!

08.05.

ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ СТРОШИ ЧАША В КРАКАТА НА БАРЕКОВ. БАРЕКОВ: „ЗА ХАЛА НА ГРАЖДАНИТЕ СА ВИНОВНИ ТЕЗИ, КОИТО ГОВОРЯТ ЗА МАНАФИ, ПЕДАЛИ И КАПУТИ!
И понеже Борисов много иска да знае кой му подслушва тоалетната, АФЕРА ОТ РАЗ ЗА ДЕСЕТИ ПЪТ МУ КАЗВА – ПИТАЙ, БОРИСОВ, НСО-ТО СИ! ТО НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ОХРАНАТА И ОБЕЗПЕЧАВАНЕТО НА КЪЩАТА ТИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЪС ЗАГЛУШАВАНЕ НА РАДИОВЪЛНИТЕ!

 

08.05

БАРЕКОВ РАЗМАЗА БОРИСОВ: АКО АЗ СИ ОТВОРЯ УСТАТА, БОРИСОВ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Е С БЕЛЕЗНИЦИ! ГЕРБ СА ШАЙКА БАНДИТИ!

Днес сутринта в ефира на ТВ7 Николай Бареков коментира последиците след вчерашния скандал с депутата от ГЕРБ Доброслав Димитров. Бареков разказа как Бойко Борисов започнал да му пише СМС-и – първо се оправдавал, че нищо не знаел и едва ли не се разграничил от партията си, която разгроми Бареков с партийна декларация, после пак му писал, че ако трябвало щял да се извини публично.
Бареков бе категоричен, че ще съди цялата партия ГЕРБ заради лъжите им срещу него, ще съди и лично Бойко Борисов. „Ще стигна докрая. Този път ще стигна докрая с Бойко Борисов. Защото ако аз си отворя устата, със сигурност Бойко Борисов ще е с белезници! Бойко Борисов кадруваше в частните медии. Вие нямате работа в медиите, Борисов! И ако ГЕРБ спечелят тези избори, аз ще бъдат крайна опозиция на тази партия. Партия от шайка бандити!”, каза още Бареков.
Бареков разказа и как Борисов е искал от Бареков да не му праща репортерка на ТВ7, защото му задавала неудобни въпроси. Бареков каза, че не е уволнил журналистката, нито пък е уволнявал някого в ТВ7 под натисска на Борисов, а такъв е имало.
Бареков каза, че депутати от ГЕРБ го плашели, че като спечелили изборите пак, той оставал на улицата. „Ами ще остана без работа, на улицата при гражданите. Аз там където са Борисов и Цветанов няма да стоя!”, каза още Бареков.


БОРИСОВ ИЗБЯГА ОТ БАРЕКОВ В ТВ7, BTV ЗАЛОСТИЛИ ВХОДОВЕТЕ ЗА ДА НЕ ВЛЕЗЕ БАРЕКОВ ПРИ БОРИСОВ В ЕФИР, АКО ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ ПАК ГО АТАКУВААнонсираният политически дебат на политическите лидери в ТВ7 се разпадна, след като Бойко Боорисов е отказал да се яви в ефир за да дебатира със Сергей Станишев, Лютви Местан и Меглена Кунева. Бареков в ефир каза, че Борисов избрал да говори по bTV сам. Бареков се свързал с Красимир Гергов за да помоли, ако Борисов го нападне за пореден път в ефир, журналистът да има право на отговор, но Красимир Гергов отказал. „И са завардили всички входове на bTV за да не може да влезе журналистът Бареков там”, каза още Бареков.
Бареков оповести и че от ГЕРБ били заявили, че „всички журналисти трябвало да гласуват с №15 за ГЕРБ”. „Аз като познавам журналистите, не знам дали ще се намери и един да гласува за тях”. Контрира Бареков. Лютви Местан и Меглена Кунева отказали да се явят на дебата след като разбрали, че там няма да е Борисов. В ефир се яви единствено Станишев.

 

10.05

ШЕФЪТ НА ТВ7 НИКОЛАЙ БАРЕКОВ В СЕНЗАНЦИОННО ИНТЕРВЮ: ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА МИ ЗВЪННА: „ДАВАШ ЛИ СИ СМЕТКА КОЛКО ПРОСТ ЧОВЕК ИДВА ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА?!”
Като стана премиер, ме посрещна гол като един огромен вол. „Ще се оправя, каза – Ще си направя едно хубаво МВР да слуша министрите”. Нещо невиждано досега се случи в българския ефир във вторник – бесен от замерващата го със сурови  яйца публика, кандидат-депутат от ГЕРБ хвърли чаша по водещия на предизборното студио на ТВ 7 Николай Бареков. Впоследствие партията, която само до преди няколко месеца беше на власт, излезе с декларация, която заклейми топ журналиста. И се закани никога повече да не гостува в неговата медия.
Давахме се сметка, че в дните преди вота за Народно събрание Николай Бареков е изключително зает с обиколки из страната и с живи предавания с  висок рейтинг. Въпреки това обаче го помолихме спешно да ни даде своята гледна точка за скандала с ГЕРБ и кандидат-депутата Доброслав Димитров. Шефът на ТВ 7 откликна, като винаги го е правил за „Уикенд”, и в продължение на повече от час ни разказва потресаващи неща за задкулисието на българската политика при управлението на Бойко Борисов. Публикуваме интервюто без цензура.

- Г-н Бареков, успокоихте ли се вече след панаирите, разиграни от ГЕРБ в предизборното ви студио? Спахте ли добре или сънувахте кошмари?
- Много точно казано – това бяха наистина панаири, разиграни от представители на ГЕРБ. Честно казано, след предаването имаше малко емоции в мен, защото няма как човек да не е обиден от начина, по който реагират политиците в определена ситуация. Въпросният кандидат-депутат от ГЕРБ стана жертва на своите лидери, на своята партия. Защото омразата не беше толкова персонално към него, колкото беше към Борисов и Цветанов. Идвайки в самото студио, хората не го разпознаха и нямаше никакви реакции. В един момент на площада се оказаха няколко хиляди човека настроени срещу ГЕРБ и около двайсетина, които пък подкрепяха доскорошните управляващи. След като обявих представителя на ГЕРБ, хората подивяха от емоции. Усетих, че напрежението се качва и няколко пъти търсихме полицията, която отказа да се намеси. Това е първият град, където ни се отказва съдействие.


- Нима?! И защо ви се отказа?
- Според мен полицаите имаха нареждане от Цветан Цветанов и от сегашната министърка, която явно му е слугиня. Опитах се да овладея ситуацията. Дори и когато хвърлиха яйце срещу кандидат-депутата, пробвах да успокоя хората. Молих тълпата да престане. Второто хвърлено яйце обаче уцели човека на ГЕРБ по ревера или по яката. От това той направо подивя и тръгна към мен. Приближавайки се, видях в ръката му порцеланова чаша, която хвърли. Слава Богу, счупи я в краката ми, а не в главата ми. Проблемът е, че наблизо имаше и дете. То беше долу и парчетата строшен порцелан са минали на милиметри от главата му. След като хвърли чашата, кандидат-депутатът каза: „Абе, ти нормален ли си?!”. И тръгна да бяга. Трагикомична гледка!
За жалост ГЕРБ докара българския народ до истерия. Първата причина за това са ниските доходи. Управляващите подцениха тотално ситуацията, Борисов и Дянков докараха хората до просешка тояга и ги накараха да се самозапалват от отчаяние. След декларацията, която ГЕРБ извади срещу мен след предаването, доста мислих.


- Какво премисляхте?
- Мислих от къде са тези нелепици, написани там. По едно време дори получих съобщение от Бойко Борисов, че той бил знаел за тези събития. След това предложи да ми се извини публично… Някакви такива неща, които съвсем ме отвратиха от ситуацията. Ще заведа дело срещу тях. Гордея се с избора си да застана на страната на бедните и онеправданите в страната. Срещу мен се наостри цяла политическа клика, олицетворявана от Борисов и ГЕРБ.


- Какъв ще е искът, който ще заведете срещу този, който ви метна чаша в студиото? На каква стойност?
- Стойността ще бъде символична. Те са направили много хитро самата декларация. В нея не е споменато моето име или това на телевизията. В декларацията ни наричат „свободната телевизия”. Самият Борисов преди време обаче нарече телевизията „свободна” и аз мога да направя паралел и да се стигне до съдебно дело. Мисля, че това е една съшита с бели конци декларация, нелепа и невярна. Тя ще се обърне срещу тях.

 

- Притеснихте ли се, когато чашата се разби?
- Притесних се само за детето, за което споменах.


- Имаше ли злоба в очите на Доброслав Димитров, когато метна чашата?
- Имаше злоба в очите му. Огромна! Според мен злобата беше провокирана от безизходната ситуация, в която видя, че изпада.

 

- Замерян ли сте някога с нещо от други политици?
- Не, за първи път ми се случва такова нещо. Във Варна също замеряха кандидат-депутатите с яйца. На мен обаче политиците досега са ми посягали само с думи. Е, ето, че вече се случи и с чаша. Мисля, че за това е виновен езикът на омразата, който въведе персонално Борисов през последните години. В ГЕРБ много разчитаха на омразата, но сега това се връща срещу тях.

 

- Цивилизовано ли е да ви разбиват чаша в краката? Що за хора са тези, които искат да ни управляват още един мандат?
- Те няма да управляват. Ясно е, че ГЕРБ няма да успее.

 

- Социолозите им дават добри резултати…
- …Загубиха политическа легитимност. Навръх Великден Борисов ми се обади да ми се извинява за някакви спекулации и тогава му казах, че вече трябва да се дръпне настрана, защото не е редно да управляваш с 1/5 от гласовете на хората, а срещу теб да е 85% от населението, което не те иска. ГЕРБ не си дават сметка, че в момента са в окото на бурята и вместо да се снишат и оттеглят, продължават да стоят. Смятам, че до изборите ще се смалят още, а след вота ще изчезнат. В ГЕРБ има приятелства, кланове – кланът на Цветанов, на Борисов, но няма идеи. Моделът на ГЕРБ е най-виден в Русе. Там на практика има тотално срастване между местна власт, съдебна, изпълнителна, депутати и МВР. Крайният резултат е, че посягат на бизнеса на хората. Стигнали са до там, че са обсебили дори и организираната престъпност. На практика сега престъпниците са останали извън борда и са супер настроени срещу ГЕРБ, защото са им взели бизнеса. Нещо нечувано и невиждано стана за тези 4 години! Според мен на тези хора дълго след изборите ще им трябва охрана.


- Подозирам отговора, но все пак ще ви питам – да не би в името на шоуто и рейтинга вие да сте раздал по една кора яйца преди предаването на определени хора в публиката, та да замерят представителя на ГЕРБ?
- Иска им се много на политиците да е така. Истината е, че направих всичко по силите си, за да спра хората. Народът е толкова изнервен, че най-малкото което може да се случи на политиците сега е замеряне с яйца. Замерянето с яйце в България е като замерянето с обувка в източния свят. То показва презрение, безсилието на хората. Какво да направи гладният народ! Как да хвърли яйце срещу Бойко и Цветанов, които ходят с по 40 човека охрана?! Само с цветя може да ги замерят хората тях.


- Как така вашите предавания стават такива спектакли? Каква е формулата на успеха ви?
- Смелост от страна на мен и телевизията да дадем думата на народа. Ние обиколихме България и връчихме микрофона на хората да говорят без цензура. 1/5 от населението е с пенсии от по 100 лева и разходи за 200. Майките получават жалки пари от детски, има имотна мафия, която взима жилищата на гражданите. Хората са докарани до невъзможност, до прага на бедността.


- Стана дума за декларацията, с която ви заклеймиха от ГЕРБ. Там те обявиха, че повече няма да участват в предавания на вашите телевизии. Ще ви е тъжно ли без политиците от тази партия в студиото занапред?
- Няма да ми е тъжно за тях, аз също ги заклеймявам. Когато Цветанов преди време даде последното си интервю при мен, ми се разсърди, че не съм му задавал удобни въпроси. С Борисов пък отдавна се бях заканил да не взимам интервюта, защото след един период вече не се получаваха добре, ставаха прекалено фамилиарни, той скъсяваше дистанцията. Безсмислени са за мен подобни разговори. Последното ми добро интервю с Борисов беше в Би Ти Ви, когато той в прав текст каза, че одобрява целите на Възродителния процес, но не одобрява методите. Тогава разкри своята същност – един милиционер, който на практика няма и бегла представа от историята на народа си, от процесите, които текат в страната. Човек, който с лека ръка може да залепи етикет на някого и да забрави. Изключително късопаметно същество, което смята, че всичко му е простено! Да, ама не!


- Какво имаха предвид от ГЕРБ, когато ви обявиха за „свободен” журналист? Да не би да сте зависим от някого?
- Ако съм зависим, да посочат от кого. Ако ГЕРБ са ми давали пари, да го кажат!


- А какво имаха предвид, когато ви нарекоха сребролюбец?
- Очевидно намекват, че някой друг ми е платил да се обърна срещу тях. Нека да излязат и да го кажат! Още преди година и половина разбрах какво става. Говорих с Борисов, но той не си даваше сметка за случващото се. Ние направихме разследването за Здравната каса и лекарствата, за енергийната мафия и кръговете на властта, които се облагодетелстват. През 2010 г. имах интервю с Борисов, където го предупредих, че чрез политиката на Дянков подлага народа си на геноцид. Той обаче не вдяна, какво му се говори. Вместо това се занимаваше да кадрува с репортерки в телевизията. „Свали тая, вдигни оная, тая може ли да води, тази може ли да не ми я пращаш…” Това правеше Борисов. Нека хората да знаят, че премиерът се занимаваше с кадруване в българските медии.


- Защо за Бойко Борисов сте капут, с извинение за думата? Какво влага той в това определение? Възможно ли е да има предвид нещо друго, а не това, което означава в действителност?
- Обади ми се на Великден, искаше да ми се извинява. Не помнел, че бил казал такова нещо. Но това е неговото ниво, не мога да му се сърдя.


- И все пак не се ли обидихте на Бойко, когато в разговора си с Кокинов и Мирослав Найденов ви нарече капут?
- Не, за мен е чест, когато съм обиждан от такива политици. Аз съм много доволен, че Борисов показа пред други хора, задкулисно, какви са нашите отношения. Имаше много спекулации в медиите, как едва ли не сме били близки приятели. Ето, той разкри истинските ни отношения, които от години са много-много остри.


- Когато някой ви нарече капут, как бихте му отвърнали?
- Малко са невъзпитаните хора в политиката, които употребяват такъв речник.


- Защо властта започна да използва такъв каруцарски речник – говори се за капути, манафи, педали…?
- Защото няма как да управляваш държава, а да си чел само книгата „Винету”. Най-малкото трябваше да прочетеш и „Капиталът” на Маркс. Това е нивото! Човекът си е останал на ливадата в Банкя с филията с мас в ръката. Не се е развил.

 

- Бойко едва ли отсега е започнал да употребява този „жаргон”? Когато бяхте в добри отношения, пак ли така си говореше? Този речник вас лично не ви ли възмущаваше?
- По-изтънчен и образован човек съм и пред мен се е пазил. Но в цялата му среда, с приятелите му от Банкя и Перник винаги е говорил с такъв тон. Той драгарува с хора от неговото ниво.


- Защо развалихте отношенията си с Бойко?
- Първо, Борисов предаде хората, които го подкрепят. Второ, видях по вторични белези, че е използвал властта за лично облагодетелстване и за извисяването на своето его. Когато преди година разбрах от български бизнесмени на високо ниво, че го наричат Началника, му звъннах по телефона. Казах му: „Човек, ти даваш ли си сметка какво правиш с държавата?! Не може хора от бизнеса да те наричат Началника. Ти не си им началник!”. „А какъв съм им тогава?”, отвърна ми той. Обясних му, че е министър-председател, че не може да е началник на хора от големия бизнес, нито пък на мен – човек от свободна медия. Този разговор пречупи съвсем нашите отношения.


- Спомнете си нещо мило от личните ви срещи с Бойко Борисов. Нещо, което винаги ще ви остане скъп спомен…
- Спомням си, когато ме ожени в общината. Беше сложил набързо костюма си, а след това седнахме да изпушим по една пура. Тогава видях, че на целия костюм и цялата официалност е обул чорапи, на който пише „Адидас”. Това няма как да го забравя никога.


- Навремето как станахте приятели с Бойко?
- Аз съм един от хората, който създаде феномена Борисов, имам доста сериозна вина за появата на този продукт. В един период много му се смеех за целия наивинитет, с който участва в политиката, но и го подкрепях, защото беше добро момче. Или поне го играеше на такъв. Две-три години му давах трибуна и го лансирах, обяснявах колко е готин… Това беше един романтичен период, в който аз създадох този човек. С времето той се разви в погрешна посока, надскочи нивото си. Това е човек, който няма капацитет да бъде нито кмет, нито министър-председател, а беше и двете. Драстичният проблем при него дойде, когато взе властта. Тя пречупи неговото съзнание, но не и неговото его.
Преди изборите ми се обади Цветелина Бориславова и ми каза: „Даваш ли си сметка колко прост човек идва да управлява държавата?!”. Бях потресен, явно имаха лични проблеми! Попитах я защо говори така. „Той без мен и по-интелигентен кръг около себе си, ще съсипе държавата! Направи нещо, ти си един от малкото смислени хора около него. Обясни му, че няма капацитета да управлява държавата, ако не си намери хора, които да му помагат…”


- И обяснихте ли му?
- Когато стана министър председател, отидох в къщата му в Банкя и му подарих кожена чанта. Казах му: „Даваш ли си сметка какво се случи, народът ти гласува доверие? Ти си министър-председател…”. Той беше седнал гол до кръста и ядеше. Като един огромен вол. „Ще се оправя, рече. – Ще си направя едно хубаво МВР, което ще подслушва всички министри и всяка вечер ще ми носят кой какво е откраднал и  какво е направил.”


- Помня, че навремето Бойко при всяко гостуване в студиото ви все искаше да седне във вашия стол, защото вярваше, че това му носи късмет на избори. Сега, като сте скарани, кой ще му носи късмет?
- Има един израз – късметът обича смелите. Смелите и добрите. На Борисов му трябва голям късмет за оцеляването му. Той ще има проблем с разпада на партията си, не вярвам, че ще се върне в политиката. Последния път когато се чухме, му пожелах здраве и късмет.


- В миналото Бойко създавал ли ви е проблеми, когато го критикувахте? Мръщил ли ви се е? Отказвал ли ви е за назидание да ходите заедно на мач?
- На мач никога не сме ходили заедно. Истината е, че той много тежко приемаше критиката. Аз бях единственият човек, който го критикуваше в лицето. Имаше период, докато беше министър-председател, една година не сме се чували по телефона.


- След едни избори Бойко ви нарече подлога на БСП, а уж тогава бяхте приятели. Как му простихте? Извини ли ви се?
- Извини се. Той обижда и след това се извинява. Накрая излиза, че аз съм бил коректен с него, а той ме е наричал подлога и капут. Той е човек, който не си дава сметка за делата и думите. Човек без чувство за отговорност!


- Като журналист чувствал ли сте се заплашван и цензуриран по време на управлението на ГЕРБ?
- Както вече споменах, няколко пъти поиска от мен да кадрувам в телевизията с различни хора от журналистическия състав. Не му минаха номерата.


- А не се ли е случвало да ви звънят и да ви казват „не пускай този или онзи”, „не коментирай това или онова”? Бойко не ви ли се е обаждал да ви заръчва какво да правите?
- Той има много фини моменти, използва приятели. Последния случай беше на окървавените протести в София, където аз показах окървавената глава на човека, бит от полицай. Имаше зловещ натиск от Цветанов и Борисов през мои приятели да махна камерата от мястото. Не я махнах. Борисов ми пусна съобщение, че съм предател, били го предупреждавали за мен.


- Как реагирахте тогава?
- Звъннах на Цветанов и го предупредих, че няма да махна главата от кадър, но нека да изпрати полицаи, за да обяснят защо са пребили хората. На другия ден Борисов подаде оставка. За мен той видя, че народният гняв ще се излее към Министерски съвет и затова постъпи така. Направи груба грешка като се опита да подмени протеста на хората, като вкара някакви псевдопротестиращи в Министерски съвет. Въобще Борисов от няколко месеца е в спирала от грешки. Той няма контрол върху ситуацията, няма полезен ход. Всеки ход, който прави, е обречен да бъде грешен.


- Някога, още докато бяхте в Би Ти Ви, имахте конфликт и с Волен Сидеров. И тогава ли беше толкова страшна омразата, колкото сега?
- Не, Волен е интелигентен човек. Има разлика от скандала с простак. Волен е демократ, а не милиционер. Той е интелектуалец, пише книги, чете…


- Тогава написахте статията «Феноменът Волен Сидеров: нещо като Хитлер, нещо като Чухче, нещо като Дуче, нещо като нищо на света”. Ако сега трябва да напишете статия за Бойко Борисов, как ще я озаглавите?
- Няма смисъл да пиша статия за него, той трябва да бъде изследван от политолозите за това как един човек може да получи много власт, а изобщо да не я използва в полза на народа. Александър Каракачанов каза, че тези хора практически не искат да управляват. Половината работно време на Бойко минаваше на футболното игрище и по резиденциите. Той ходеше в Министерски съвет, когато трябваше да се снима с журналистите. Е, не се управлява така държава в криза!


- При кое от досегашните правителства свободата на словото беше най-много ограничавана?
- При ГЕРБ и в последната година от управлението на Тройната коалиция.


- Притеснявате ли се да не би Цветан Цветанов да ви е слушал и вас със СРС-та? Имате ли подозрения в това отношение? Впрочем в какви отношения бяхте и в какви сте сега с Цветанов?
- Вече не съм в добри отношения с Цветанов. Подкрепях го, за това което правеше, но първото ми разколебаване дойде, когато чете СРС-та за лекарите в Горна Оряховица. И след това, когато беше зает с кадруване в медиите. Може и да са ме подслушвали, но при мен има проблем – хетеросексуален съм и не съм взимал пари. Може и да не съм им интересен.


- Не ви ли е страх, че ако ГЕРБ се върне във властта, ще намерят начин да ви отмъстят за критиките, които сте им отправял?
- Директно ми казаха депутати от ГЕРБ и министри, че след изборите ще си отида, вземат ли властта. От хора, които имат някакво влияние в телевизията, Борисов е поискал ултимативно да бъда освободен преди месец. Но никой не му се поддаде. На практика през последните 6 месеца еднолично управлявам TВ 7, NEWS 7 и цялата група. Аз подписах договора със СNN, създадох NEWS 7, аз съм човекът, който взима решенията.


- Страх ли ви е за живота ви? Откъде идват заплахите? Не е ли крайно време да си вземете охрана?
- Не се страхувам за живота си. Според мен ако ГЕРБ спечелят, след изборите ще направят друга глупост – ще се опитат да ме махнат. След което моят път е ясен – отивам на улицата при хората. Ако Борисов спечели, мисля, че няма да управлява повече от 3 месеца. Няма да е способен да поведе хората през зимата. Народът изнемогва! По времето на Борисов лекарствата поскъпнаха с 500%, токът с 50%, Дянков отказа да вдигне детските добавки… Не, няма да ходя с охрана. За разлика от Борисов, мен хората ме обичат и няма кой да ме застреля на кръстовището, няма кой да ми метне яйце.


- Гласувал ли сте за ГЕРБ на досегашни избори?
- Никога не съм гласувал за ГЕРБ. От години нямам мотивация да отида до урната, защото познавам политическата игра. За последно гласувах за СДС, но онова, някогашното. Единствено за тях съм пускал бюлетина.


- При какво положение бихте гласували за ГЕРБ?
- Абсурд, няма как да стане това!


- Има ли нещо вярно в това, че който се е захванал да враждува с вас, добро не е видял? Как надделявате в битките си?
- Винаги така се случва. Единственият, който влезе в битка с мен и след това видя добро, беше Волен Сидеров. Защото се разбрахме. Всички останали… Наистина, имам такава харизма. Което куче ме е залаяло, добро не е видяло!

 

 

11.05

ЛЕЛЕ, КВО СТАНА? КАНАЛ 3 ПРАВИ СВИРКИ НА БОРИСОВ, БАРЕКОВ В ЯРОСТНА АТАКА!
Който е гледал 45-минутното интервю вчера по Канал 3 с Бойко Борисов, е меко казано втрещен, потресен и изумен. Едрогърдестата „сляпа” фенка на Борисов – репортерката Петя Петрова направи такова блудкаво фелацио на Бойко Борисов, че докара аудиторията на Канал 3 до повръщане. Реакциите на зрителите на телевизията на Сашо Диков в социалната мрежа бяха убийствени. Зрителите бяха прави – такова интервю не бе правила и Любица Кулезич.
В същото време шефът на ТВ7 Николай Бареков е на фронта в свирепа война срещу Борисов, Цветанов и компания. И реакцията му, ако питате АФЕРА, е напълно оправдана – най-омерзен е винаги онзи, който е преглъщал досега, стискайки зъби, принудително унижение.

 


11.05

В ефира на ТВ7 Николай Бареков каза, че в Костинброд са били пратени 200 човека от Цветанов и Борисов за да го пребият. Разтреперан Бареков влетя в студиото на телевизията в столицата и каза, че не знаел дали тази вечер нямало да бъде убит, заради това, което е направил, че е съобщил първи новината за фалшивите бюлетини, печатани от ГЕРБ.
Междувременно НАГЛИТЕ ЛЪЖЦИ ОТ ГЕРБ ПРЕДИ ПРОКУРАТУРАТУРАТА ДА ПОТВЪРДИ НОВИНАТА, КАЗАХА ЧРЕЗ ПРЕСАТАШЕТО СИ, ЧЕ ВСИЧКО БИЛО МАНИПУЛАЦИЯ И ПРИЗОВАХА ДАНС И ПРОКУРАТУРАТА ДА СПРЕЛИ ВСЯКАКВИ СПЕКУЛАЦИИ.
Малко след това дойде потвърждението от прокуратурата, че има досъдебно производство за печатане на 350 000 бюлетини от човек на ГЕРБ!!!

 

13.05
В студиото на ТВ 7 Николай Бареков, в разговор със социолози, изнесе информацията, че цяла нощ от ГЕРБ са просели и молели ДПС и Атака да ги подкрепят за съставяне на ново правителство. „Хайде пак, аз да не хвърлям бомби, но знам със сигурност как цяла нощ от ГЕРБ са се молели и просят, звънейки на хора от ДПС и Атака, за да бъдат подкрепени от тях”, каза Бареков.
До този момент обаче ДПС категорично и публично заяви, че по никакъв начин няма подкрепи авторитарната ГЕРБ. Сидеров също каза, че нямало да подкрепи ГЕРБ, но при него, предвид как в началото на управлението на ГЕРБ си завъртя задника подир Борисов, нищо все още не е сигурно.


14.05

НАХЛУВАТ В ТВ7, ИСКАТ ДА УБИЯТ НИКОЛАЙ БАРЕКОВ!С викове „Къде е Бареков, ще го убием“, няколко здравеняци се опитали да нахлуят в сградата на TV7 в кв.“Левски Г“ в столицата в неделя вечер. Бабаитите обаче объркали мястото и вместо в новата сграда на телевизията в квартал „Бъкстон“ (до 6-то РПУ), където Бареков водеше изборната вечер, нападателите отишли във вече старата сграда на TV7. Бандитите попаднали на 70-годишен охранител, който бил на смяна в неделната вечер, съобщава http://www.livenews.bg
Пенсионерът – охранител е бил приет в болница. Знае се, че той е със счупена ръка. В момента се преглеждат записите от камерите.
„Борисов може да ме убие и след три години за отмъщение. Не е задължително да е днес или утре. Той създаде обществена нетърпимост срещу мен, а аз виждам, че хората ме обичат и стоят зад мен. Но той насади омраза в тези, които още вярват на ГЕРБ“, заяви Бареков.
„Борисов и Цветанов трябва да бъдат разпитвани за тази далавера в Костинброд, а не да редят правителството на малцинството. На този вот хората ясно показаха, че не искат ГЕРБ да управлява. С гласовете на една шеста от избирателите единственото правителство, което могат да съставят, е на шайка престъпници“, коментира още Бареков.
Днес сутринта Бареков не води „Гореща точка” на ТВ7, искал да си почине и да се наспи: „Намирате ме обаче на работното място. Ще продължавам да задавам неудобни въпроси. Един от тях е докога т.нар. „победители“ ще продължават да мълчат. Вече трети ден техните избиратели не могат да чуят нищо от ГЕРБ“, информира още http://www.livenews.bg

15.05
ТВ 7 ДАВА СИГНАЛ НА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, ОСЪЩЕСТВИЛА ЗАГОВОР СРЕЩУ ДЕМОКРАТИЧНО ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ
Изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков внася два сигнала в прокуратурата във връзка с фалшивите бюлетини в Костинброд. Той ще се яви и като свидетел по делото. На 11 май в печатницата “Мултипринт” в Костинброд бяха открити 350 хил. бюлетини, отпечатани извън поръчаното от държавата. Прокуратурата опроверга твърденията … 

17.05

БАРЕКОВ ПУСКА СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА: КАК БОРИСОВ И СЛАВЧО ХРИСТОВ ЗАТВОРИХА СИБАНК И ЗА СМЪРТТА НА МИШО БИРАТА„Пускаме днес 2 сигнала срещу Бойко Борисов.Първият сигнал до прокуратурата е с искане за разследване на казуса с Мишо Бирата.Припомняне, че след като в медиите изтече СРС с разговор на Бойко Борисов за бизнесмена, прокуратурата се задейства да дири как СРС-то е изтекло в публичното пространство. По същество обаче нямаше разследване на съдържанието на разговора, и затова дали последвалата смърт на Мишо Бирата и съпругата му имат връзка със случая.Вторият сигнал иска разследване на произхода на парите, с които приятелката на Борисов – Цветелина Бориславова, е сдобила СИБанк през 2001 г.”, каза в ефира на ТВ7 Николай Бареков.
“Бойко Борисов и Цветан Цветанов затвориха Сибанк и изгониха Славчо Христов. Ще искам да влязат прокурори в Сибанк и да разследват как е забогатял Борисов. Борисов и Цветанов спретнаха клевета срещу мен с писмото на ГЕРБ, които го обвиниха в нарушение на Изборния кодекс.
Вчера обаче ЦИК се произнесе, че нарушение от страна на ТВ7 и журналиста няма,а адвокатът Явор Нотев заяви категорично, че прякото предаване в деня за размисъл от печатницата в Костинброд е криминално разследване, а не агитация

19.05

EДИНСТВЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК, КОЙТО СИ СВАЛИ ГАЩИТЕ ПРЕД ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН, БЕ БОЙКО БОРИСОВ!„Единственият български политик, който предприе политика на свалени гащи пред турската държава от 23 г. насам, бе Бойко Борисов. Аз съм тук, за да кажа, че единственият български политик и премиер през последните 23 години, който си позволи да свали гащите пред Ердоган и турската външна политика, е Бойко Борисов. Външната политика на ПП ГЕРБ беше един сериозен провал. Най-голям провал на тази политика обаче е политиката спрямо Близкия Изток.” каза изпълнителният директор на TV7 и News7 Николай Бареков, който подкрепи протестиращите в защита на Сирия и срещу турското правителство сирийци, българи, арменци и войводите от ВМРО, събрали се в центъра на столицата.
„От името на 500 души, работещи в телевизията, аз съм безкрайно обиден от изказването на един български политик, който вече почти не е на политическата сцена. Наскоро той ни прати в сараите и едва ли не, ни нарече турска телевизия, както го е правил през годините.Бившият премиер Борисов и неговият външен министър Николай Младенов заиграха конюнктурно в полза на лични интереси с цел да привлекат гласоподаватели и подкрепа за тях на изборите. Ердоган беше единствения европейски политик, който подкрепи Борисов преди изборите. Повтарям – политиката на този човек беше политика на свалени гащи пред турската държава.


20.05

ИСКРА ФИДОСОВА И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ПРАВЯТ ОПИТИ ДА РЕКЕТИРАТ  КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД!В студиото на Гореща точка по ТВ7 Николай Бареков гръмна бомбата, че Искра Фидосова и Цветан Цветанов в момента притискат и рекетират съдиите от Конситуционния съд и искат да ги превърнат в новите „кокиновци”. Бареков каза, че ТВ7 денонщно следи офисите и къщите на Фидосова, Цветанов и Борисов за да видят кой с кого комуникира и се среща. Бареков каза, че Борисов се е изнесъл от Банкя и живеел в палат в Бояна.
„Той е заплаха за националната сигурност и затова ще го следим, както и Фидосова и Цветанов, които си мислят, че могат да рекетират достойните съдии от Конституционния съд”, каза още Бареков.
Според журналиста, планът на Борисов бил докато вървят приказките му за касиране на изборите да се притиска Конституционния съд и да се инспирират протести по улиците за да бъде сложен до стената съда.
Бареков каза, че той е претърпял своя морален катарзис, който е преминал през подръжка на Борисов до пълно отвращение от употребата на властта от Борисов и Цветанов, които са управлявали държавата като охранителна фирма.
Бареков каза още, че е дал сигнал в прокуратурата да се проследи удивителната прилика между записа с Мишо Бирата и този в Банкя. И в двата случая Борисов лъснал в пълната си светлина.


21.05

ЛЮТВИ МЕСТАН: ВАС, Г-Н БАРЕКОВ, НЕ СЪМ ВИ ВИЖДАЛ В „САРАИТЕ” НА ДОГАН, НО БОРИСОВ ЧЕСТО СЪМ ГО ВИЖДАЛ ТАМ!
22.05ВОЛЕН СИДЕРОВ: ЩЕ ПОДКРЕПЯ МОРАТОРИУМА ВЪРХУ ЦЕНИТЕ НА ТОКА!Това е наша идея и ние ще я подкрепим днес в парламента. Нищо, че я предлагат от БСП. Не претендирам за авторско право. От БСП вече взимаат много наши идеи, в което няма лошо”, каза Волен Сидеров в студиото „Гореща точка” на Николай Бареков по Тв7. Сидеров бе категоричен, че ще подкрепи готвения мораториум върху цените на тока, който днес предстои да влезе в парламента.
Сидеров каза, че нови избори биха замазали всички далавери на ГЕРБ. Той бе категоричен, че трябва пълна ревизия на управлението на ГЕРБ за да бъдат извадени наяве всички зулуми на предишното правителството и да се види докъде е докарана страната.


27.05

БИВШИ ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ: ЦВЕТАНОВ ПО МИЛИЦИОНЕРСКИ ОТСТРЕЛВАШЕ ВСЕКИ, ПРИБЛИЖИЛ СЕ ДО БОРИСОВ! МИЛИАРД И ПОЛОВИНА СЕ ГУБЕХА НА ГОДИНА САМО ОТ ЦИГАРИ!Много хора дават вече показания в прокуратурата за обществени поръчки, обсебени от ГЕРБ и за съсипването и рекета върху бизнеса. Ще бъде осветен и кръга „Котараците”. Хубаво е днес Борисов като се среща с посланици у нас да им каже за корупцията, която вилнееше при неговото управление. Много лица вече дават показания в прокуратурата за това”, каза Николай Бареков в „Гореща точка” по ТВ7. Гости в студиото му бяха бившите депутати от ГЕРБ Иван Петров и Емил Димитров.


30.05

СКАНДАЛ! НОВИЯТ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР: В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ЦЕЛТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕВИЗИЯ В МВР!Знаково новият вътрешен министър Цветлин Йовчев избра ТВ7 за да се появи за първи път в твефир с интервю. Каква ирония! До преди два месеца, Цветан Цветанов не слизаше от ефира на ТВ7, сега Цветлин Йовчев неслучайно избира точно Тв7 за да се появи в ефир с първото си телевизионно интервю като вътрешен министър. Цветлин Йовчев заприказва пред Бареков не като вътрешен министър, а като СИНДИКАЛЕН АКТИВИСТ.Потресаващо Цветлин Йовчев изрече СКАНДАЛНОТО на отправен въпрос ще стигне ли докрай по Цветан Цветанов и дейността му в МВР: „ЦЕЛТА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕВИЗИЯ В МВР! КОЙТО ГЛЕДА НАЗАД НЕ СТИГА НАПРЕД!”.
30.05ВЪВ ВИЛАЕТА НА ФИДОСОВА САБОТИРАХА ТВ7, ЗАМЕРВАТ ГИ С ФЕКАЛИИ!Скандален опит за саботаж срещу екипа на TV7 и хората, които дойдоха да споделят проблемите си на площада в Монтана беше извършен тази вечер по време на “България без цензура” излъчвано на живо от Монтана. Градът е известен като вилаета на небеизвестната Искра Фидосова от ГЕРБ.  Двама роми замериха с фекалии трибуната. Според източници на изпълнителния директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков саботажът е поръчан от хора от партия ГЕРБ. Въпреки че Бареков предупредил полицията за заговора, органите на реда не спряха саботьорите от Монтана.
Скандален опит за саботаж срещу екипа на TV7 и хората, които дойдоха да споделят проблемите си на площада в Монтана беше извършен тази вечер по време на “България без цензура” излъчвано на живо от Монтана. Градът е известен като вилаета на небеизвестната Искра Фидосова от ГЕРБ.  Двама роми замериха с фекалии трибуната. Според източници на изпълнителния директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков саботажът е поръчан от хора от партия ГЕРБ. Въпреки че Бареков предупредил полицията за заговора, органите на реда не спряха саботьорите от Монтана.


11.06

ВОЛЕН СИДЕРОВ: ЦВЕТАНОВ Е ПОРЪЧАЛ УБИЙСТВОТО НА МИШО БИРАТА!В студиото на „Гореща точка” по ТВ7 Николай Бареков Волен Сидеров хвърли бомбата, че има данни, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е поръчал убийството на Михаил Михов – Мишо Бирата. Това, според Сидеров, е станало чрез инжектирано вещество, което води до инфаркт. Мишо Бирата е бил заплаха за кръга на Цветанов и Борисов след скандала с изтеклите записи, в които лъсна Бойко Борисов.
15.06ЛЮБА КУЛЕЗИЧ В ШИЗОФРЕННО СЪСТОЯНИЕ – ПЛЮЕ МЕДИИТЕ И СЪДРУЖНИКА СИ! КАКВО ЛИ НЕ ПРАВИ ЛЮБОВТА КЪМ БОЙКО БОРИСОВ…АФЕРА дава информация какъв е бил бюджета на предаването на Любица Кулезич по времето, в което води предаване по ТВ7. Бюджетът на ЕДНО предаване на Кулезич е било за сумата от 45 000 лева! Известно време, преди да бъде отстранена от ефира на ТВ7, на Любица Кулезич бюджетът за предаване е бил увеличен ДВОЙНО – на 90 000 лева! Тъ като се чувствала недооценена…В предаването си Кулезич няма кой знае какви разходи. Направете сметка колко чисти пари са влизали в джоба и. И за колко се е пазарила да води предаване по Нова телевизия, за която АФЕРА вече изнесе, че 30% чрез акционери е купена от Бойко Борисов чрез подставени лица.


26.06.

ЮЛИЯНА ПЛЕВНЕЛИЕВА ПРАВИ ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ, КОЕТО ПРЕСЯВА „НЕПРАВИЛНИТЕ” САЙТОВЕ!В студиото на „Гореща точка” по ТВ7 Николай Бареков изнесе информацията, че срещу негови сайтове е стартирана корпоративна атака.Бареков каза, че тя е инспирирана след разкритията му относно офшорките на президента Росен Плевнелиев и участието на Стоян Мавродиев в тях. Бареков коментира, че Мавродиев е довел Росен Плевнелиев в ГЕРБ, знаейки “мръсната му тайна”. Естествено, тази тайна е била известна и на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които въпреки това са го издигнали за президент, за да могат да го държат “на къса каишка”.Разкритията очевидно са подразнили президентшата Юлияна Плевнелиева и кръга около Иво Прокопиев, като тя и кръгът “Капитал” отвръщат на удара.  Бареков изнесе, че Плевнелиева е платила на IT специалист да разработи специално приложение за мобилен интернет. Приставката автоматично ограничава достъпа на потребителите до всички сайтове на Бареков от групата на bnews.


28.06

КРАДЕЦЪТ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!Няма как тези, които бяха заловени, че фалшифицират избори, да се плашат, че другите ще го направят. И ще кажа защо – ТВ7 подкрепя всяка една кандидатура, която иска да спечели изборите по честен път. Затова, благодарение на моята инициатива, ние платихме на ГИСДИ и на “Сова Харис” да направят паралелно преброяване на вота и така наречения “екзит пол”.Представители в лично качество на граждански организации – над 100 човека от цялата страна, са във Варна като независими наблюдатели, по моя лична инициатива, за да следят изборните процеси.Борисов знае, че моята симпатия е на страната на необременените, честните и наистина независими кандидати.За пореден път той и неговото протеже Цветанов, който вчера ме коментира във Велико Търново, издават своя неистов страх от мен.Казвам и заявявам, че в града, в който се самозапали Пламен Горанов, в който ГЕРБ бяха изметени с масови протести, колосални по мащабите си – над 150 хил. човека, няма как там Борисов и ГЕРБ по честен начин да спечелят изборите. Напомням, че г-н Бозов е кандидат на целия неправителствен сектор, на всички граждански организации, помели Бойко Борисов и неговата клика от властта.Една победа на г-н Бозов или на друг независим кандидат, би имала смисъл, би била равносилна на края на присъствието на ГЕРБ в политиката.И накрая задавам един риторичен въпрос – понеже  имам информация, че Борисов, Цветанов и Портних ползват бившите структури на ДПС за купуване на гласове във Варна по ромските махали, задавам въпроса: Кой друг, освен тях, би имал пари да го направи?И напомням, че ГЕРБ са получили като субсидия близо 100 милиона лева за последните години.Николай Бареков


30.06

БАРЕКОВ: ШЕФКАТА НА НЦИОМ РАБОТИ ЗА ПАРТИЕН КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ВАРНА, А Е ПОД ШАПКАТА НА ПАРЛАМЕНТА!Шефката на държавната НЦИОМ, която се намира под шапката на парламента, Лидия Йорданова да подаде оставка до края на деня за конфликт на интереси, тъй като работи за определен кандидат и партия на кметския вот във Варна”, апелира Николай Бареков в пряко включване от Варна по тв7 , където е наблюдател на изборите като гражданин заедно с ГИСДИ, които са покрили 90 на сто от изборните секции.Бареков заяви, че Лидия Йорданова е в открит конфликт на интереси, тъй като в момента държавната структура и лично тя работят в полза на един от състезаващите се за кметския пост във Варна и неговата партия.Бареков не назова името му и уточни, че няма нищо лошо в това социолозите да помагат на политиците с изследвания и пиарски съвети, но не и когато ги издържа държавата от данъците на гражданите.Журналистът призова и депутатите да помислят каква да бъде съдбата на НЦИОМ ожттук-нататък и дали си струва да продължава да харчи парите на хората.

08.07.

БАРЕКОВ: ЦВЕТАНОВ Е МЪЖКАТА СЕКРЕТАРКА НА БОРИСОВ!лед като Цветан Цветанов за пореден път си фокусира в журналиста Николай Бареков и го обвини, че именно той разцепвал ГЕРБ, Бареков го шамароса подобаващо пред Агенция Блиц: „ Честно казано, не знам дали изобщо за коментирам изказването на Цветан Цветанов от тази сутрин, с което той ме обвини, че стоя зад разцеплението на ГЕРБ. Какво да коментирам думите на един криминално проявен човек. Да не забравяме, че срещу него има вече повдигнати две обвинения.


16.07

В резултат на тези гадания на боб и ръка, практикувани масово от зрители и читатели, се роди новата легенда – когато някоя медия не е рупор на обществено настроение, подкрепяно от шумни граждани, тя е ретроградна, собственост на Пеевски и изцяло корумпирана.Друг любим пример ми е ТВ 7. Допреди февруари телевизията беше трибуна на премиера и вицепремиерите от ГЕРБ. Бареков им беше дал думата. Факт. Народът пък им беше дал гласа си и ги подкрепяше безрезервно до същия този февруари. Когато чашата преля, на народа му беше простено за това, че си е променил мнението, но на Бареков – не. Явно прозренията са запазена територия само за обществените маси. Когато народът реши да оттегли доверието си от даден политик, той, народът, настоява никой персонално да не демонстрира това, че доверие се дава и отнема в зависимост от нечии действия. Факт е, че Бареков се обяви и против самия Пеевски, наричайки го „политически труп“. Дали това се говори на началник? Кой от смелите протестиращи би го направил пред своя собствен шеф?Пиша това не за да защитавам Бареков – той си има своите игри и не ми е работа да ги разплитам. Само се сещам, че той покани НАП и ДАНС да разследват собствеността на телевизията, на която е директор. Смел ход, макар и доста патетичен. Пиша го, защото се случва не само с него. През февруари БТВ беше наречена Босфор тв, Миролюба Бенатова беше банната от фейсбук поради хейтъри, несъгласни с нейната позиция. СКАТ стана обект на атаките на Атака.Сайтът „Афера“ на Веселина Томова пък беше мразен от всички, защото беше против всички и на страната на истината.Изобщо медиите се превърнаха в мишена на обществото, което се оказа неспособно да осмисли собственото си отражение в огледалото и като стресната маймунка се опитва да счупи самото огледало.


22.07

Ако лидерът на ГЕРБ е солидарен с протестите трябва да напусне политиката, защото хората искат точно това. Днес Бойко Борисов излезе от мишата си дупка в Банкя и обилно нахрани медиите с “новини”. ГЕРБ щял да се върне в парламента. Заради актуализация на бюджета и защото Пламен Орешарски не бил никакъв финансист и икономист.Недоспустимо и смешно е човек, който е държал маркуча и бухалката да дава оценка за специалност, за която се изисква академичен ценз. Това правителство щяло да предизвика икономическа криза. Това го казва човек, чието управление на икономиката и финансите под диктата на Симеон Дянков докара народа до просешка тояга и ликвидира малкия и средния бизнес. Напомням, че Борисов беше изгонен от Министерския съвет с камъни, след като хората не успяха да си покрият режийните разходи през зимата.Днес чухме четвъртата поред версия защо ГЕРБ го няма в парламента: Първата, че никой не ги уважава като най-голяма политическа сила, втората – че е обграден от протестиращи. Третата, че го е страх от въоръженият Сидеров, а четвърта, че бил солидарен с протестите.Ако гледа протестите и е солидарен с тях, Борисов трябва незабавно да напусне полатитиката, защото всяка божа вечер стотици хора искат точно това пред собствената му централа. Днес Борисов поиска незабавни избори и за пореден път извъртя позицията си. Очевидно той се готви след едни нови избори да управлява в коалиция или с БСП или с ДПС, защото незабавни избори му гарантират точно това.Николай Бареков


23.07

Офшорният президент Плевнелиев изяде голям шамар пред очите на стотици граждани днес от заместник-председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг. Пред очите му тя заяви, че или има олигархия, или демокрация, но двете в едно ги няма. Тъкмо две в едно се опитва да съчетае в собствения си политически образ г-н Плевнелиев, от една страна действащ олигарх, който продължава да върти офшорни фирми с ортака си Прокопиев, а от друга – действащ политик, и то в качеството на най-висшата държавна длъжност, президент.Г-н Плевнелиев, не чакайте повече сигнали от Брюксел, подайте си оставката и нека да отидем на избори 3 в 1.Днес беше направен поредния опит кръговете около Прокопиев в гражданските организации, с помощта на представителствотоо на Европейската комисия в София да селектират гражданския диалог, като предварително и в пална секретност бяха записали имената на удобните участниците в днешната сбирка. Интересно е дали всички медии ще отбележат факт, че пред очите на Вивиан Рединг президентът Плевнелиев беше подложен на освиркване в залата и му бяха поставени въпроси за офшорните фирми, на които той за пореден път отказа да отговориНиколай Бареков

26.07

НИКОЛАЙ БАРЕКОВ: „БИХ УПРАВЛЯВАЛ С ГРИЖА ЗА ХОРАТА!” АФЕРА: .”И ДА НИ СЛОЖИШ ШЕФ НА ДАНС!”40-годишният днес Бареков бе сред най-тачените тв звезди, докато водеше сутрешния блок на Би Ти Ви с Ани Цолова. През 2010 г. се вля в медийната империя на Цветан Василев, а година по-късно стана изпълнителен директор на ТВ 7. От страстен фен на Бойко Борисов сега е върл негов противник. В Монтана по изборите бе замерян с фекалии, но на стадиона на любимия му ФК “Ботев” Пловдив агитката сега шепти името му в захлас. Защото банкерът Цветан Василев наля сериозни пари в отбора на канарчетата. Отскоро Бареков афишира желание да създаде нова партия.

- Г-н Бареков, съобщихте, че ще влизате в политиката. В коя зона ще нагазите – ляво, център или дясно?

- Ако бих правил политически проект, той ще е алтернатива на трите големи партии – БСП, ДПС и ГЕРБ. Иначе ляво, център и дясно са за всички отдавна изхабени понятия. Говоря за проект, който ще бъде ориентиран към проблемите на хората, проект, който ще ми позволи да участвам в управлението на страната с грижа за българския народ. Проектът ще стъпи върху основата на предприемчивостта на българския дух, но това не го прави десен. Той ще цели да извади олигархията от управлението на страната и да помогне на малкия и средния бизнес, който беше смачкан в последните години. Ще се утвърдим като алтернатива на цялото статукво БСП и ГЕРБ.


- Проектът ви има ли общо с Цветан Василев и Корпоративно-търговска банка?

- Не, ще видите, че настъпват интересни събития, а аз в лично качество също ще предприема доста интересни стъпки. Проектът ми няма да е свързан с нито една съществуваща бизнес или политическа организация, а алтернатива на олигархичните кръгове в управлението.


- Какво за вас значат олигархични кръгове? Цветан Василев, Делян Пеевски не са ли олигарси?

- Първо аз съм против думата олигархия, защото олигарх във фактическия смисъл на думата в България няма. Но ако приемем, че има, бих посочил като класически олигарх – не знам дали ще го публикувате – Иво Прокопиев. Той е създаден от властта, обгрижван е от нея и без власт той не може да съществува. Фактът, че за първи път от четири правителства Прокопиев няма представителство в този кабинет, го изнерви и показа неговите непремерени действия по една проста причина – без присъствие във властта всеки олигарх би бил умрял. Дали той се казва Цветелина Бориславова, Цветан Василев, Иво Прокопиев, Кирил Домусчиев или (замисля се)…
- Цеко Минев, например.- Кой още – Цоло Вутов и т. .н. Най-богатите българи трябва да бъдат партньори в развитието на икономиката на държавата, но не и партньори в политическия модел на държавата. Българският бизнес трябва да бъде оставен да работи, а не да бъде рекетиран, както от Бойко Борисов. Да не корумпира политическата класа, както в последните 20 години.
- За вас Делян Пеевски олигарх ли е?- Вижте сега, човек, който се е афиширал като политик – може да бъде слаб или добър политик, но трудно може да бъде олигарх. Олигарсите са тези, които имайки собствен бизнес в големи размери, влизат директно в политиката. За мен Росен Плевнелиев е категорично доказателство, за това, че е олигарх – той е на висока политическа позиция и това го прави олигарх.


- Според вас Бойко Борисов има ли бъдеще?

- Той е изправен в една много тежка ситуация – трябва да продължи напред под някаква форма, трябва да се откаже от Цветан Цветанов, който тежи като котва на неговата партия. Но пък е истина, че ако се откаже от него, той буквално няма да може да удържи партията си, защото Цветанов е нейният мотор. По природа Борисов не е администратор и не се занимава с партийни дела и на практика структурите му бяха подбрани от Цветанов. Така че аз прогнозирам една много дълга раздяла и тя накрая ще прерасне в агония.


- ГЕРБ реално няма кауза, така че няма да имат вътрешни терзания.

- Да, ГЕРБ се създаде без кауза, тя дойде малко по-късно, когато хората масово гласуваха за тях в очакване на справедливост и възмездие. Той не успя да ги осигури, напротив – повтори всички пороци на предишните управления.
- Би Ти Ви прогони журналисти като Светла Петрова и Иво Инджев заради натиск от управляващите – Борисов и Първанов. Вас кой ви изгони от там?- Отказвам да отговарям на такива въпроси. Аз мисля, че ще разчитам на Би Ти Ви оттук натататък като голяма медия да отразява моите изяви, ако направя стъпка в политиката. И ще бъдат прецизни. Аз нямам лошо отношение към журналистическата колегия и смятам, че в голяма степен станахме жертва на прехода, на т. нар. олигархия, а народът това не го разбира и хвърля проблемите върху нашата глава.


- Имате ли притеснения за семейството си, за сина ви? Преди време казвахте, че сте получавали заплахи от Алексей Петров. Вярно ли е?

- Нямам притеснения. За да отида и да анонсирам, че съм готов да сменя амплоато си и да стана политик – очевидно нямам никакви притеснения и страхове.


- Близък сте с Пловдивския митрополит Николай. Той ли е бъдещето на църквата ни?

- Аз съм ревностен поборник на Българската православна църква. Харесвам дейността на митрополит Николай. Надявам се православната църква да върне позициите си отпреди 1944 г.


- Искате ли да се върне вероучението в училище?

- Трябва да има. Смятам, че българските политици прогониха религията и православието от училище, защото те учат на морал. Ако имаме морален стожер на най-високо ниво в държавата, където е мястото на църквата, политиците ще бъдат в по-трудна позиция да вършат престъпления.Трябва да се осигури достоен живот на хората от третата възраст, защото със 110 лева пенсия това няма как да стане.


- Много бързо превключвате, но тези красиви думи отдавна ги чуваме от Волен Сидеров. Поизпревари ви доста.

- Разликата между мен и Волен Сидеров и левите интриги в тая посока е, че аз съм доказан мениджър. На 40 години съм, а и вече от няколко години съм във висшия мениджмънт – и знам как се изкарват пари и как се харчат пари.Пенсионерите и в рамките на този бюджет могат да водят по-достоен живот. Например какво коства на държавата да се пуснат 4-5 безплатни подвижни зъболекарски амбулатории. И за 1-2 години да обиколят страната и да оправят зъбите на хората. Знаете ли какво изпитва човек, когато е на площада в Добрич и около него са 50-100 пенсионери, които нямат предни зъби? Това е отвратителна гледка и оправянето на зъбите им няма да струва почти нищо на държават


Интервю на Максим Караджов, в. “Ретро”, 25 юли, 2013 г.
Бележка на Веселина Томова: Давай, Бареков, и да не забравиш да ме сложиш шеф на ДАНС!

 

27.07

ВРЕМЕ Е ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ ДА ПОЕМЕ ПЪРВАТАЗащо пък най-после политиката да не бъде подхваната именно от хората, които са поглеждали под полите й в продължение на години – от журналистите. Те познават най-мръсните й страни, най-странните й моменти, най-скритите й зависимости. Ако някой може да предвиди клопките по пътя, това са именно журналистите. Те знаят кое е позволено и кое не, кое е приемливо за обществото и кое ще го събуди от летаргията му.Не само Николай Бареков, има още много пишещи хора, които могат да бъдат морални стожери не само като страничен коректив, а отвътре. Та нима наистина Веселина Томова би могла да бъде укорена в слагачество или задкулисни машинации?Новината на деня – Николай Бареков влезе в класацията на най-одобряваните политически фигури още преди да е станал такава. Странно, изненадващо, съвсем не в хармония с обществените настроения на гръмогласните протестъри.Замислих се върху резултата от социологическото проучване. Не бях провидял подобно развитие и затова първата ми реакция беше на недоверие. После обаче си спомних дългогодишния опит, който имам със социолози и това, което научих от тях – истината може да се изкривява, но не изцяло. Няма как да представиш невъобразимото за реалност.Така че Бареков очевидно се ползва с огромно доверие.Въпросът е кой, защо и как го одобрява. Защо са тихи гласовете на неговите поддръжници? Защо е толкова силна и гръмогласна омразата към един от най-открояващите се журналисти в днешна България, а одобрението за него е мълчаливо, но значително?Явно живеем в две разминаващи се реалности. Държавата на протеста, който е шумен като карнавал, и държавата на тихите мравчици, които заобикалят пъстрите улици на път за работа. Вторите имат свое мнение, то се вижда, но това мнение е скрито зад завесата от дим и пъстри забавления на площада. В залата на театъра актьорите са най-видими, но публиката е най-многобройна. И нейната присъда решава края на представлението, провалът или аплодисментите накрая са избор именно на тихите зрители.Замислих се и за още нещо. Защо пък най-после политиката да не бъде подхваната именно от хората, които са поглеждали под полите й в продължение на години – от журналистите. Те познават най-мръсните й страни, най-странните й моменти, най-скритите й зависимости. Ако някой може да предвиди клопките по пътя, това са именно журналистите. Те знаят кое е позволено и кое не, кое е приемливо за обществото и кое ще го събуди от летаргията му.Не само Николай Бареков, има още много пишещи хора, които могат да бъдат морални стожери не само като страничен коректив, а отвътре. Та нима наистина Веселина Томова би могла да бъде укорена в слагачество или задкулисни машинации? Светла Петрова, Иво Инджев, Иван Гарелов…Имената са толкова много.Журналистът, поел политиката, е човек едновременно с познания и с вече изграден морален кодекс, инстинктивен почти. Той му е бил нужен, за да бъде добър в професията си. Няма как това да бъде унищожено, инстинктът винаги остава. Трудно е да престъпиш границата, защото ще изпиташ непреодолимо желание да разобличиш самия себе си. Повярвайте ми, познавам този инстинкт.Не знам нито един колега от гилдията, който да е останал журналист, без да се е преборил с изкушенията, които валят отвсякъде. Продажните обикновено стават пиари. Това е естествен ход на развитие, всички в журналистиката го знаят.Пиарите са в дъното на днешните протести. Журналистите трябва да поемат щафетата, за да ги спрат.
Пресиян Антонов


 27.07

БАРЕКОВ ЩУРМУВА ВЛАСТТА ТРЕТИ ПО ДОВЕРИЕ. „АФЕРА” ПОЕМА ДАНС. А СЕГА ДА ВИ ВИДИМ, ПОСРАНИ ПОЛИТ.МИШОЦИ!„Ако изборите бяха днес, БСП ще получи 19.3%, а ГЕРБ – 16.9% от гласовете, сочат данните от националното изследване на Агенция “Сова Харис”. Висок рейтинг според изследването получава Николай Бареков. За Бареков, въпреки че още не е обявил формата, с който ще участва в политиката, доверието в аванс го поставя на трето място сред политическите лидери.В парламента влизат още и ДПС със 7.8%, и по всяка вероятност Демократичния реформаторски блок, който има подкрепата на 3.9%. На ръба на 4-процентната бариера са националистите от „Атака“ и НФСБ.62% от анкетираните настояват за диалог между протестиращите и правителството за намиране на изход от кризата.От лидерите на партии най-високо доверие получават Сергей Станишев и Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ води с минимална преднина. И двамата обаче имат и високи нива на неодобрение. Според “Сова Харис” висок рейтинг получават Николай Бареков, Емил Кошлуков и Любен Дилов–син, които се изявяват едновременно и в политиката, и в журналистиката.“Не можем да не отбележим летящия старт на Николай Бареков.Той още не е обявил формата, с който ще участва в политиката, но доверието, което получава в аванс, би трябвало да му даде значителна доза увереност. Сред лидерите на политически формации той се нарежда на 3-то място по доверие. Нещо повече, като ново лице недоверието към него е на много по-ниско равнище в сравнение с лидерите на двете най-утвърдени партии.Присъствието на Николай Бареков може да се разглежда като естествено продължение на кампанията “България без цензура” и заявеното от него намерение да смени амплоато си.”, е анализът на „Сова Харис”.Както вече предложи АФЕРА, ако Бареков вземе властта, би било добре да сложи за шеф на ДАНС журналистката Веселина Томова. След резултатите от социологическото проучване, Бареков каза за АФЕРА, че не намира нищо странно в това ДАНС да бъде оглавена от Веселина Томова: „Трябва да има граждански контрол навсякъде и в тази ситуация, в която хората не вярват на никого от провалените политици е нужен нестандартен подход. Защо ДАНС да не бъде оглавен от разследващ журналист като Томова?!”.Е, сега да ви видим посрани полит.мишоци от всички цветове. Дойде май времето, в което журналистите да извадят държавата от батака.

01.08

ПЪРВИ ПРОТЕСТ В СВЕТА ЗА ЗАТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕОт практическа гледна точка има два типа управление на икономиката – да управляваш икономика на растежа или да управляваш икономика на застоя (мизерията). И винаги крайният потърпевш е народът. След рецесията на ерата “Дянков” са нужни наистина неотложни мерки за подобряване жизнения стандарт на хората и вдигане на потреблението. Парите от еврофондовете така и не стигат до реалния бит на българските граждани.Повече от сигурно вчерашният протест срещу увеличението на бюджета е първият в света, в който умни и красиви граждани протестират не срещу затягането на колана, а точно обратното – по дянковски някой да им дръпне колана с още една дупка.Уважаеми граждани, какво ви мотивира да протестирате срещу пълненето на собствените ви джобове и срещу пълненето на този на вашите бащи и майки, а защо не и на вашите деца?Николай Бареков

02.08

СТАР БАРДАК РЕФОРМА НЕ ПРАВИАвторитетният вестник “Стандарт” съобщи новината за невероятния трансфер на българския “Реал” (Мадрид) – Реформаторския блок. След фамозния трансфер на Меглена Кунева в редиците на реформаторите ще бъде привлечен осъденият за конфликт на интереси като министър Трайчо Трайков.От това, което видях тази година по площадите, народът особено се радва на подобен тип политици. Какви ли реформи предстои да направи блокът на реформаторите със стари и превтасали муцуни като Трайчо, Кунева и Костов?Народът иска смяна на политическия модел с нови партии, нови лица и нови идеи. Горкото лице Радан Кънев, който ще трябва да ни убеждава в добрите си намерения с този стар бардак на гърба си!В политиката 1+1 не е равно на 2. Според мен, формулата Трайчо + Кунева + Костов ще бъде равна на 0.
Николай Бареков

Последно променена в Вторник, 30 Септември 2014 19:09