Недялко Недялков нападна Свободен народ он лайн. Отговорът ни е: "Секс, лъжи и пак лъжи" е истина

Петък, 27 Септември 2013 16:07 Публикувана в Кабаре Прочетена 3424 пъти

В „Свободен народ online“ получихме писмо от г-н Недялко Недялков, който очаква от нас извинение за това, че сме му приписали „небивали измислици и клевети” в публикацията „Как Недялко Недялков и Мартин Радославов надуваха тиражите на в."Уикенд" - със секс, лъжи и пак лъжи”. Спазвайки правилата на журналистическата етика и зачитайки правото на г-н Недялков да защитава репутацията си, поместваме по-долу изцяло текста на писмото му като своеобразно право на отговор.


В писмото си г-н Недялков се оплаква: „Приписвате ми измисляне на някаква история от сливенски сайт. Това е информация, която е проверена от нашите репортери и фактът, че според някакъв местен вестник била измислена, едва ли е довод да правите изводи относно моята журналистическа и издателска дейност”.


За голямо съжаление на г-н Недялков, трябва да му отговорим, че е открай докрай измислена историята, описваща как в Сливен баща учител попаднал на дъщеря си, която се оказала проститутка, и затова той я пребил. Проверка в полицейските сводки показа, че такъв инцидент няма. Специално се свързахме и с пресцентъра на МВР в Сливен, откъдето ни отговориха, че подобен случай не са имали. От това за сетен път се убеждаваме, че достоверността на информацията „в някакъв местен вестник” е много по-висока, отколкото написаното от неговите неназовани репортери, които уж били проверили случая. Ние не сме до такава степен злонамерени към г-н Недялков, за да поискаме становището на пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Сливен писмено и да го качим на сайта си, но ако той настоява, бихме могли да направим и това.


Категоричното становище на сливенската полиция, че такъв инцидент няма, ни кара да се усъмним и в достоверността на броя на прочелите дописката, скверняща учителите тъкмо в навечерието на първия учебен ден - там фигурират бомбастичните за България над 430 хиляди прочита. Смущаващото е в това, че след като интернет потребителят кликне, това действие въобще не променя посоченото число. Това създава съмнения за изкуствено настройване на броя на прочелите дописката и г-н Недялков ще направи добре, ако изиска от системните си администратори да оправят този „бъг“.


Вероятно стопанинът на ПИК се е подразнил от факта, че при написване на името му в Google на първа страница „изскача” публикацията на „Свободен народ online”. (Още по-лошо, ако се напише „Недялко Недялков Сливен днес и утре“ - тогава публикацията ни излиза на първо място на първа страница). Това със сигурност е дразнещо, но не ние определяме правилата на Google. Няма нищо лично в ставащото.


Така че, надяваме се, че сме се разбрали по въпроса кой пише „пасквили и жълтории”, а също така раздува по всякакъв начин тиражите, респективно посещаемостта си. Що се отнася до собствеността на ПИК - поднасяме съжалението си за допусната неточност – Мартин Радославов НЕ е съсобственик на агенцията.


От своя страна, трябва да информираме, г-н Недялков, че дружеството, издаващо „Свободен народ online" е ЧЛЕН, а не издание на Съюза за стопанска инициатива, на който той е „приятел и партньор”. Да се надяваме, че в тези свои думи г-н Недялков НЕ влага никаква заплаха. 


И накрая още една корекция: Публикацията на „Свободен народ online“ не е озаглавена „Секс, лъжи и пак секс”, а „Секс, лъжи и пак лъжи”. Разликата е много съществена и написаното от нас е истина. Надяваме се г-н Недялков вече да е разбрал, че д-р Дертлиев няма от какво „да се обръща пет пъти в гроба”, защото той цял живот е защитавал истината и се е борил срещу лъжите.

Ето и текста на Недялко Недялков до главния редактор на "Свободен народ он лайн" Теодор Дечев без редакторска намеса, от каквато очевидно има нужда. Той е изпратен от имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. под заглавие „Пасквил в Свободен народ”: 
"Г-н Дечев, във вашия сайт "Свободен народ", издание на Съюза за стопанска инициатива, с който имам дългогодишни приятелски и партньорски връзки, е публикувана небивала измислица и клевета по мой адрес под название "Как Недялко Недялков и Мартин Радославов надуваха тиража на Уикенд - със секс, лъжи и пак секс..."Като оставим квалификациите, вашият пасквил пише абсолютно невярвата информация, че Мартин Радославов е съсобственик на агенция "Пик". Той няма нищо общо с нея, факт, който може да се провери в Търговския регистър.Приписвате ми измисляне на някаква история от сливенски сайт. Това е информация, която е проверена от нашите репортери и фактът, че според някакъв местен вестник била измислена, едва ли е довод да правите изводи относно моята журналистическа и издателска дейност.Пиша ви това писмо, защото пасквилът срещу мен и Мартин Радославов е публикуван под историческата марка "Свободен народ". Вероятно д-р Дертлиев се обръща пет пъти гроба от жълториите и клеветите, които излизат с тази шапка. 

Очаквам извинение.

Недялко Недялков"


Тук можете да прочетете публикацията на Свободен народ он лайн, която разгневи г-н Недялков:

 

http://svobodennarod.com/bulgaria/2525-kak-nedyalko-nedyalkov-i-martin-radoslavov-naduvaha-tirazhite-na-v-uikend-sas-seks-lazhi-i-pak-lazhi.html

Последно променена в Понеделник, 30 Септември 2013 12:57
Влезте, за да коментирате