Моника притеснена за кариерата на Сергей Станишев

Петък, 08 Ноември 2013 18:01 Публикувана в Кабаре Прочетена 1742 пъти
Дария била копие на баща си Сергей Станишев, когато се родила. Тя била най-трудното дете на Моника. Дария била копие на баща си Сергей Станишев, когато се родила. Тя била най-трудното дете на Моника.

Съпругата на Сергей Станишев Моника излезе за пръв път на преден план, след като от началото на това управление бе наречена „сивият кардинал”. Тя избра дамското предаване „На кафе”, в което участва заедно с четирите си деца – две от банкера Венислав Йосифов и две от лидера на БСП и ПЕС, за да защити честта на семейството.

Станишева обрисува съпруга си така: „Доста затворен човек, но е много добър и много чувствителен. Но поради спецификата на работата си, той до такава степен се е обградил с бариери, че човек понякога не може да усети емоцията му”. Със Станишев се познавали от 2006 г. Но в един преломен момент, когато тя видяла как лидерът на соцпартията преживявал атаките срещу него и БСП и го погледнала с други очи. Изведнъж се оказала „много вътре в една емоция“.


„В един момент се усетих, че съм ужасно влюбена. Просто като ученичка! Разбрах, че той човекът, с когото искам да живея. Нещата вкъщи бяха започнали да се разклащат доста. Може би трябваше да не правя тази стъпка напред, но просто не можех да устоя“, призна Моника. „Мисля, че и Сергей беше много увлечен. Не сме говорили за това“, каза още тя. Моника била притеснена как Сергей ще приеме двете й деца, как ще заживеят заедно под един покрив. 


След нежните думи за настоящия и бившия си съпруг и децата си Станишева втвърди тона. „От тук нататък всичко и всеки, който засегне моята агенция, ще си търся правата по съдебен ред. В противен случай ние толерираме всичко това. Тези хора тотално се самозабравиха!“, заяви тя.Тя коментира се оправда за скандала „Хохегер“, в който бе замесена, с думите: „Как преди 5 години съм можела да предвидя, че този човек ще бъде обвинен в имотни измами? Освен това той не е работил само с моята пиар агенция. Никога не съм си представяла, че нещо добро, което съм направила за държавата, ще ме вкара в друга плоскост – да се оправдавам за това, което съм свършила“. 


Станишева бе категорична: „Не мога да допусна агресията и ултимативния тон към която и да е страна. Това, което става в последните месеци, много ме тревожи. Ние сме много малка страна и е лукс да сме в постоянно напрежение и да водим непрекъснати спорове. Тези неща ме докосват, аз съм нормален човек, а каква помия се изля върху мен. Няма никакъв смисъл да отговаряш на тези хора. Ако почна да им отговарям, аз не трябва да слизам от медиите. Това се прави за да уязвят Сергей, да спрат политическата му кариера”.

Последно променена в Понеделник, 11 Ноември 2013 07:24
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате