КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ 2: ЯДРЕНА ЗАПЛАХА

Смях до припадък с изумителната българска пародия на филмите за борба с тероризма – КБР 2

Героите на една от най-успешните български комедии се завърнаха на големия екран
Понеделник, 03 Февруари 2014 13:09 Публикувана в Кабаре Прочетена 1861 пъти
Корпус за бързо реагиране – 2 постига изсключителен успех, пародирайки екшън жанра и заливащата ни вълна от филми, в които се „разкриват“ тайните на разузнаването и на световния тероризъм. Дано само сценаристите не се окажат лоши пророци с изнамирането на нано атомната бомба ... Корпус за бързо реагиране – 2 постига изсключителен успех, пародирайки екшън жанра и заливащата ни вълна от филми, в които се „разкриват“ тайните на разузнаването и на световния тероризъм. Дано само сценаристите не се окажат лоши пророци с изнамирането на нано атомната бомба ...

След като през 2011 година тримата приятели от Корпуса за бързо реагиране - КБР разсмяха до сълзи десетки хиляди зрители в киносалоните и още стотици хиляди пред малкия екран, сега Васко, Борето и Гецата се завръщат с нови приключения и още повече смях и „екшън“.

Сюжетът е повече от забавен и издържан напълно в духа на глобалните геополитически проблеми и на дертовете на специалистите по сигурността. Охранявайки новата си клиентка Мелъни (в ролята е Златка Димитрова), „Корпусът” случайно се натъква на международна сделка за продажба на ядрено оръжие. Васко (в ролята е Васко Мавриков) решава, че трябва задължително да заловят терористите - така едновременно ще спасят света и ще влязат в „лигата на топ играчите”.

 

Изобретателят на оръжието е българин – Химикът (в ролята е Китодар Тодоров), който е взел капаро от лудия английски мултимилионер Джон Карадайн (в ролята - Филип Деланси) и го чака в София, за да осъществят сделката. Междувременно - естествено напълно неволно, нано-атомната бомба попада в ръцете на приятелката на клиентката на КБР - Дженифър (в ролята - Ралица Паскалева) и изчезва заедно с нея.Химикът наема детектив (в ролята - Методи Вълчев), за да я намери, без да знае, че е попаднал на дребен престъпник, който иска да се „издигне” до високоплатен килър.  Начинаещият наемен убиец решава на своя глава да очисти момичето без пари, като „промоция” за първата си поръчка и тръгва да я търси.

 

Скоро момчетата от КБР залавят Химика и разбират, че трябва на всяка цена да спрат Карадайн. Васко, Гецата (в ролята - Евгени Будинов) и Борето (в ролята - Ивелин Найденов) се заемат със задачата, но всеки по своя си начин, защото след поредния им вътрешен скандал, Борето напуска КБР.

 

В това време художникът-фалшификатор и международен таен агент от ромски произход Кутрум (в ролята - Башар Рахал) също е по следите на нано-бомбата. Интригата съвсем се заплита, когато далеч от България, Кутрум се натъква на самата г-жа Георгиева (в ролята - Диана Любенова), точно там, където трябва да е детонаторът на бомбата.

 

Във филма срещаме чудесно съчетание на забавни образи, изпълнявани от още по-забавни актьори.

 

Васко (в ролята - Васко Мавриков) е дребен бизнесмен, който приема света като джунгла, в която той трябва да оцелее. Той е инициаторът за създаване на „Корпуса за бърза реагиране”, като средство, с което да оказва спешна помощ на хората като алтернатива на мудните власти.

 

Гецата (в ролята – Евгени Будинов) е добре изглеждащ мъж, който е свикнал на многобройни и неангажиращи връзки с жени. Другата сфера, в което е добър е шофирането. Приема живота като приключение и живее ден за ден.

 

Борето (в ролята – Ивелин Найденов) е компютърен спец и техническата поддръжка на „Корпуса” и като повечето виртуални маниаци е изпуснал връзката си с реалния свят. Липсват му умения за реална комуникация с хората и най-вече с жените Той осмисля и търси рационално решение във всяка ситуация.

 

Кутрум (в ролята – Башар Рахал) e високо интелигентен и образован, завършил Кралската Художествена Академия в Лондон, владеещ свободно 6 западни езика, даровит художник, изключителен склуптор и гениален фалшификатор – ром. Всъщност това е едно от прикритията му, защото той е международен таен агент.

 

Химикът (в ролята – Китодар Тодоров), всъщност е физик и е успял да направи нано ядрена бомба по чертежи от Интернет. Успял е да се свърже с международен търговец на оръжие и го е накарал да предплати 50% от стойността на бомбата. Проблемът е, че Химика е много нервен и наивен и изгубва бомбата.

 

Георгиева (в ролята – Диана Любенова) е красива, но не е особено умна. Гецата се влюбва в нея, но тя го реже постоянно. Оженила се е за „шеф на петролен кладенец” и пребивава в Дубай. Копнее да се върне в България, защото я държат затворена в лъскав хотел.

 

Мелъни (в ролята – Златка Димитрова) е наела „Корпуса”, защото е видяла шанс да си наеме „роби” за жълти стотинки. Излъгала ги е, че някой заплашва живота й и ги юрка да и слугуват.

 

Дженифър (в ролята – Ралица Паскалева) е празноглава и префърцунена приятелка на Мелъни, която има едно-единствено занимание – да се мотае по магазините заедно с Мелъни. Един ден, обаче по случайност и без да подозира, тя се сдобива с нано ядрена бомба и наистина започва да я преследва килър.

 

Карадайн (в ролята – Филип Деланси) е международен търговец на оръжие, който е инвестирал много пари в разработката на Химика и сега идва да си вземе бомбата.

 

„КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ 2:ЯДРЕНА ЗАПЛАХА” е изцяло независим и частно финансиран български филм, съвместна продукция между ИНДИ ФИЛМ, ПРО ФИЛМС, ДИНАМИК АРТС и ко-продуциран с ТВ 7 и Монте Мюзик.

 

Финансирането е осигурено със собствени средства на продуцентите и  с помощта и подкрепата на Sony България, верига книжарници Хеликон, Scania, Superhosting.bg, Mazda,  Ади фарм, Speedy.net, Jim Beam, Mall of Sofia, адв.Светослав Димитров, Караджъ Турс и много други.

 

Филмът е заснет за 36 снимачни дни и постпродукция, която трае малко над четири месеца. Но всъщност е плод на двегодишна денонощна работа и усилия от малък и сплотен екип приятели, готови да се борят докрай и да докажат, че българското кино може да прави хубави и гледаеми филми, залагайки на светъл хумор и свежи идеи.

 

През тези 36 дни се снима на много и най-различни места – улиците и парковете на София, летище Ихтиман, Аерогара София, частен самолет, Мол София, Дом на киното. В Долна Малина е изграден декор – Централното управление на MI 6. Има снимачни дни на знакови места в Истанбул – Синята джамия, Египетския пазар, Света София.

 

Освен невероятно добрия кастинг на български актьори, този път в продукцията са привлечени не една и две звезди от други сфери на родния шоу бизнес.

 

Свои сцени във филма има един от най-популярните и обичани родни изпълнители  - Графа (твърди се, че има огромен потенциал за продължение). Участие взимат и звездите на Монте Мюзик -  Били Хлапето и Лексъс, които на 19 ноември представиха клипа към новото си парче със заглавие: „Корпус за Бързо Реагиране“. Песента е част от официалния саундтрак на филма.

 

Вече не е екзотика в българска продукция да участвуват чуждестранни актьори.

 

В ролята на „големият лош” се появява англичанина Филип Деланси. Като начинаещ актьор е взел участие в „Епизод 1: Невидима заплха”, а оттогава има множество роли в независими британски и френски продукции. Последния филм, в който е участвал, преди да приеме ролята на Карадайн от „КБР2: Ядрена заплаха”, е на американският посланик в Монако във високобюджетния „Грейс от Монако”. Във филма си партнира с Никол Кидман и споделя, че за заснемането на една сцена на прием, в която той разговаря с красивата австралийка, подготовката е отнела две седмици, плюс още пет дни за заснемането.

 

За участието си в български филм Филип има много какво да разкаже, но в резюме нещата звучат така:

 

„Най-страхотната обстановка и най-сплотения екип, който съм виждал. Вие сте толкова малко хора, работите толкова невероятно добре и в синхрон, че за изключително кратко време постигате почти невъзможното”.

 

Освен него във филма участва и невероятния Тери Рандъл, в ролята на шефа на МИ 6. Но няма как да ви разкажем повече за неговата роля, без да разкрием много от тайните на филма, които ще ви държат залепени пред екрана. Само ще ви кажем, че е блестящ. И ще ви избият сълзи от смях от неговото „сериозно” въплъщение на командващия едно от най-мощните разузнавания в света.

 

Наред със звездите от първата част и чужденците, във втория филм се изявяват с по-малки роли и цяло съзвездие български актриси и актьори. Сред тях са Латинка Петрова, Станислав Пищалов, Стойко Пеев, Лилия Маравиля, Асен Блатечки и много, много други.

 

Редактор: Теодор Дечев

Последно променена в Понеделник, 03 Февруари 2014 13:36
Влезте, за да коментирате