Осми Март - социалистическа отживелица или още един романтичен празник за двама

Вторник, 08 Март 2016 16:53 Публикувана в Кабаре Прочетена 998 пъти

Измислихте ли как да отпразнувате 8-и март? Много жени го отричат с мотива, че е социалистическа отживелица, но за повечето дами това е още един романтичен празник за двама, нещо като „Свети Валентин“ втори дубъл. Често международният ден на жената се превръща просто в дамска вечеринка – половин дузина приятелки се събират, за да се наприказват и повеселят по женски.

Не е добре да зачертаваме празници от календара, защото смисълът им е да ни извадят физически и психически, поне за ден, от бясната делнична въртележка. Резултатът винаги е положителен, антистресов, зареждащ, усмихнат! И понеже мъжете не са много досетливи, може да им подскажете какво точно искате за вашия специален ден.

Ето и нашите 8 предложения за празнуване:

1. Кафе с торта в леглото. Дори да имате 15-20 минути преди работа, струва си да се насладите на това удоволствие.

2. Задължително поздравете по телефона поне мама, баба, леля, сестра, свекърва с празника. Ако са близо до вас, празнувайте заедно!

3. Цвете - всички са подходящи, май само кактусът носи различно послание. Букет от бонбони

4. Подарък – бижу, шал, парфюм, книга, ваучер за спа процедура.

5. Забавна вечеря у дома с приятели. Винаги е по-весело, когато се съберете повече хора. Ако сте забравили да си направите резервация за ресторант, по-добре се съберете вкъщи. Не ви се готви – поръчайте си вечеря от кетъринг фирма.

6. Ресторант- направете си резервация поне ден по-рано, иначе рискувате да обикаляте в студа и да се ядосвате, че няма места.

7. Кино, изложба, театър - не е лоша идея да излезете от вкъщи на празника и ще го запомните със сигурност.

8. Разходка в парка - старомодно, но ефектно – само си помислете откога не сте се разхождали само двамата в парка или по улиците!

В Рим вечерта на 8-ми Март са популярни мъжките стриптийз клубове, където входът за жени този ден е безплатен. Е, но София не е Рим, макар че и у нас дискотеките предлагат отстъпки за дамите.

Колко малко ни трябва на нас, жените, за да се зарадваме!

 

Източник: http://www.az-jenata.bg/a/12-semeystvo/17918-8-idei-da-otpraznuvame-8-mi-mart/

Влезте, за да коментирате