Сидеров в шок: Импийчмънт на президента!

Петък, 05 Юли 2013 17:31 Публикувана в У нас Прочетена 950 пъти

"Атака" започва сондажи с останалите парламентарни сили за стартиране на процедура по импийчмънт на президента Росен Плевнелиев, заяви пред БТА лидерът на партията Волен Сидеров.

Изявлението на Росен Плевнелиев премина всякакви граници, допустими за държавник, каза Сидеров. Плевнелиев проявява партийни пристрастия, заема страна в един конфликт, в който участват екстремисти и разделя нацията. Цялото изявление и насочените срещу мен клевети издават страха му, че неговите далавери ще излязат на светло. Росен Плевнелиев оказва и недопустим натиск върху прокуратурата да извърши репресии с искането да ми свалят имунитета.

Шокиран съм от антиконституционното поведение на лицето, което изпълнява функция президент, заявява още лидерът на "Атака". Според него президентът призовава българите да се разделят на две, а държавният глава по принцип олицетворява единството на нацията. Това само по себе си трябва да предизвика действия по импийчмънт.

По думите му президентът застава на страната на екстремизма, на протестиращи, които хвърлят камъни и предмети.

Всичко това президентът го оправдава като нещо симпатично, той всъщност призовава към преврат, заявява лидерът на "Атака". Вместо да апелира за укротяване на тези, които вандалстват по улиците на София, Плевнелиев ги подклажда да свалят законно избрания парламент - това също са антидържавни действия и смятам, че може да му бъде снет имунитетът и да бъде подведен за нарушаване на конституцията, смята Сидеров.

Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2013 10:31
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате