Според Волен атаката срещу Валери Симеонов е „спонтанна”

Прокуратурата в Бургас ще гледа видео със сценки от екшъна под прозорците на телевизия СКАТ
Събота, 06 Юли 2013 12:34 Публикувана в У нас Прочетена 720 пъти
Волен в разправия с полицията на бензиностанцията в Бургас Волен в разправия с полицията на бензиностанцията в Бургас

Разследващи полицаи и прокуратурата в Бургас ще преценяват по видеозаписи кой е виновен за вчерашния сблъсък между депутати от Атака и екип на телевизия СКАТ, станал на бензиностанция в града.

На спонтанен митинг пред офиса на телевизия СКАТ в бургаския квартал "Зорница" лидерът на Атака Волен Сидеров близо един час говори по мегафона срещу собственика Валери Симеонов. "Жалка. Жалка е твоята история, Валери, жалък е твоят живот и ти самият си жалък човек", нареждаше Волен под балкона.

Демонстрацията предизвика остро обществено недоволство и живеещите наблизо коментираха, че са обезпокоени.

Валери Симеонов пък се развесели от случващото се и се пошегува, че с удоволствие би късал билетчета на зрителите на сценката. "Бих се радвал, ако бихте си платили да гледате този цирк", добави той пред БНР и подчерта, че не е имало агресия.

Волен Сидеров заяви, че протестът му пред офиса на бургаската телевизия бил спонтанен и за него не е необходимо разрешително. "Очевидно бяха изпратени хора, които да ни провокират. Ние не сме се обаждали на СКАТ, не сме имали контакти със СКАТ, седим на бензиностанцията, те пристигат и ни нападат. Защо отричате моето право аз спонтанно да изразя моя протест срещу олигарха Симеонов?", каза атакист номер едно.

Дали е извършено нарушение на обществения ред, ще трябва да прецени районната прокуратура в

Влезте, за да коментирате