Печат на тази страница

Осъдиха на 11 години затвор Митхат Табаков и на 10 Гюнай Сефер

Ексдепутатите от ДПС отказаха да говорят пред съда
Понеделник, 08 Юли 2013 13:39 Публикувана в У нас Прочетена 627 пъти
Оценете
(0 гласа)
Депутатът от 41-ото НС Митхат Табаков бе много близък с екслидера Ахмед Доган Депутатът от 41-ото НС Митхат Табаков бе много близък с екслидера Ахмед Доган

Състав на Софийски градски съд постанови 11 години затвор при строг режим за Митхат Табаков и 10 години затвор за Гюнай Сефер.

Бившите депутати в 41-ото Народно събрание бяха признати за виновни за това, че са получили неправомерно над 370 000 лв. от „Публични инвестиционни проекти" ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи.

Третата подсъдима по делото Росица Милчева също беше призната за виновна.

Злоупотребите на обвиняемите са свързани с две обществени поръчки за строеж на 7.3-километрова отсечка от селски път между с. Окорш, община Дулово, и главния път Силистра - Шумен в края на 2006 г. В крайна сметка били изградени само 1,7 км, които не отговаряли на проектните условия. Подсъдими с тях са и Росица Милчева и Веско Пачкински, които трябвало да осъществяват строителен надзор на обекта.

Вчера единствено Милчева даде обяснения. "За какво съм виновна?! За това, че проектът е перфектно изпълнен", запита тя. Прокуратурата обаче поиска четиримата да бъдат признати за виновни.

Това е четвърто дело срещу Табаков. По две от тях той вече е осъден - на 4 години затвор за подкуп и на 5 г. за злоупотреби.

Влезте, за да коментирате