БСП се отказва от либерализиране на пушенето

Полемиката между пушачи и непушачи бе част от предизборните обещания на БСП, които заеха страната на тютюнджиите
Понеделник, 08 Юли 2013 14:41 Публикувана в У нас Прочетена 574 пъти

Министърът на здравеопазването Таня Андреева заяви, че „на този етап” БСП се отказва да отмени забраната за пушене по заведенията.

Непостоянството в мнението на здравния министър датира от самото съставяне на кабинета „Орешарски”. Преди месец в интервю Андреева каза, че ще работи за либерализирането на закона и разрешаването на дима в заведенията. Ден по-късно министърът се извъртя на 180 градуса и бе категорична, че „като лекар и непушач” е против либерализирането, но отвори вратичка въпросът да се решава от законодателите.

"Моето лично мнение е, че забраната за пушене трябва да остане”, твърди Андреева с днешна дата.

„Аз говорих с колегите си от БСП в парламента, на този етап те се отказаха да внасят законопроект и се надявам така да остане", казва в интервю за в. "Стандарт" Таня Андреева.

"Това беше трудно приета промяна, но хората свикнаха с нея, дори и пушачите я приеха. За първи път има толеранс от две противоположни страни - пушачи и непушачи - да го разбием би било жалко", коментира тя. Идеята, която породи остра полемика, беше част от предизборната платформа на БСП и беше внесена в парламента като предложение от "Атака".

Влезте, за да коментирате