Сидеров се жалва по институциите от Валери Симеонов

Понеделник, 08 Юли 2013 17:19 Публикувана в У нас Прочетена 704 пъти

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров сигнализира различни институции за нарушения на политическия си съперник Валери Симеонов, съпредседател на националистическия Национален фронт за спасение на България и собственик на тв СКАТ.

Сидеров е внесъл днес при областния управител на Бургас Павел Маринов два сигнала - за незаконна експлоатация на оптични трасета и за незаконно поставяне на сателитни антени. Ставало въпрос за две оптични трасета - от Несебър до Свети Влас, което се използвало незаконно от 2006 г. досега от Валери Симеонов, както и за друго трасе - Бургас - Созопол - Приморско.

Вторият сигнал до областния управител е за незаконно поставяне на сателитни антени върху блока, в който се намира офисът на телевизия СКАТ. Незаконността на антените е потвърдена от Районната дирекция Национален строителен контрол – Бургас, но въпреки това съоръженията не са премахнати.

Сидеров ще сезира и бургаската прокуратура за разпространението на телевизионни канали с порнографско съдържание, разпространявани от СКАТ. Той се закани, че ще провери защо всички сигнали срещу Валери Симеонов в НАП, Окръжна прокуратура – Бургас, и РДНСК, са покривани и по тях няма никакво движение.

От кмета на Бургас Сидеров поискал да се разгледат всички обществени поръчки за този и миналия мандат на Общинския съвет – Бургас, в това число и сделката на Валери Симеонов за купуване на парцел. Зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов, депутат от бургаски избирателен район, внесъл до кмета сигнал за незаконни антени в кв. "Зорница" върху блока, в който се помещава офис на телевизия СКАТ.

Срещата с директора на бургаската дирекция на вътрешните работи е била по повод подадената жалба срещу екип на телевизия СКАТ, с който депутати от "Атака" влязоха в сблъсък на бензиностанция в Бургас в петък. Сидеров поиска обяснение от директора на бургаската полиция за зависимост на негови служители от собственика на СКАТ Валери Симеонов. Той акцентирал върху това, че иска да види Бургас свободен от олигархията, се посочва в съобщението на партийния пресцентър.

Последно променена в Четвъртък, 11 Юли 2013 15:00
Влезте, за да коментирате