Плевнелиев отхвърли предложението на "Подкрепа" за ВНС

Вторник, 09 Юли 2013 16:14 Публикувана в У нас Прочетена 813 пъти

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че не трябва да се прибързва със свикване на Велико Народно събрание. "Олигархичните зависимости в България могат много лесно да бъдат преборени без Велико Народно събрание... То е инструмент, който е много краен и трябва много добре да се борави с него. Ние често се вторачваме в техниката на правенето на нещата, заливаме хората със закони и вярваме, че сега едно Велико Народно събрание ще пренареди всичко и нещата ще станат много по-добре. Истината е, че законите ни в момента са европейски и че голямата промяна зависи от милиони български граждани и от техните политически представители", каза Росен Плевнелиев.

Според президента това не трябва да става преди да бъде постигнат консенсус какво да се промени в Конституцията. Държавният глава посочи, че за това са необходими поне две години, в които да бъдат подготвени ясните корекции в основния закон.В противен случай държавата може да бъде вкарана в сериозен хаос.

Един от двата големи български синдиката – КТ "Подкрепа" в неделя поиска президентът да отправи искане за свикване на Велико Народно събрание, а парламентът да направи дебат и да се произнесе или ще предприеме общонационална стачка.

Последно променена в Четвъртък, 11 Юли 2013 14:57
Влезте, за да коментирате