Издирваният Чавдар Янев опита да се самозапали

Четвъртък, 11 Юли 2013 11:40 Публикувана в У нас Прочетена 691 пъти
Издирваният Чавдар Янев Издирваният Чавдар Янев

Чавдар Янев, който бе обявен за национално издирване, опита да се самозапали пред сградата на Висшия съдебен съвет, където в началото на годината в продължение на повече от месец протестира на палатка. В началото на юни той изпрати предупредително писмо до ВСС с искане за изслушване. Още тогава обяви, че ако институцията не му обърне внимание, ще посегне на живота си именно по този начин.

ВСС го изслуша, но председателят на етичната комисия Ясен Тодоров обясни още в средата на юни, че исканията на Янев не са адресирани където трябва и ВСС не може да ги изпълни, защото няма такива правомощия.

Чавдар Янев протестираше срещу съдебната мафия, която е позволила в продължение на над десетилетие „Топлофикация"- София да го изнудва. Преди десетина дни жена му съобщи пред медиите, че той е изчезнал. Янев се появи изненадващо днес пред ВСС, изля върху себе си петлитрова туба с бензин и опита да се запали със запалка.

Полицията и съдебната охрана успя да го спре. Главният прокурор Сотир Цацаров излезе от сградата на ВСС и проведе 5-6 минутен разговор с Янев в патрулката, в която мъжът бе задържан.

Последно променена в Четвъртък, 11 Юли 2013 15:18
Влезте, за да коментирате