Борисов: При нас протестираха за цени, а сега за ценности

Четвъртък, 11 Юли 2013 16:27 Публикувана в У нас Прочетена 786 пъти

Бойко Борисов заяви, че докато при ГЕРБ протестите са били за цени, сега са за ценности на среща с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Жан-Клод Миньон.
"Коалицията БСП, ДПС и "Атака" е толкова омразна за българските граждани, че вече 27 дни хората протестират пред парламента. Ние нямаме място сред тези хора в парламента. Още повече, че дори има хора, които са обявили гладна стачка срещу това управление“, каза още Борисов.

Той обяснил на Миньон, че ГЕРБ напуснал Народното събрание, защото всекидневно били подлагани на различни провокации, целящи да предизвикат скандал: „В парламента провокациите срещу нас минаха всякакви граници, от "Атака" наричаха бившия ни министър на транспорта „мръсен мангал“, заплашваха бившата ни здравна министърка, дори на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Волен Сидеров ме провокираше лично с различни обиди. И комунистите толерираха това безучастно и ги пуснаха да влизат в парламента с пистолети и палки", казал Борисов.

Той повторил за сетен път тезата за оставката си: „Ние подадохме оставка на втория ден от протестите и върнахме властта на хората. След това тази коалиция ни направи едно активно мероприятие чрез техните медии, че ГЕРБ иска да фалшифицира изборите. Лишиха хората от деня за размисъл. С това обаче ни направиха и голяма услуга, като тотално развенчаха мита, че ГЕРБ контролира медиите“, коментира още председателят на ГЕРБ. Заради това поведение на БСП и ДПС сега парламентът е блокиран и всичко зависи от Волен Сидеров чрез гласовете на "Атака".

Бойко Борисов и Жан-Клод Миньон обсъдиха и скандалните назначения като това на Делян Пеевски в ДАНС, които изкара хората на протести. „Назначиха за главен секретар на МВР зетя на Камен Пенков без никакъв стаж и опит. Начело на БЕХ сложиха човек с влязла в сила присъда за валутни престъпления“, подчертал Борисов. Ако това правителство не подаде оставка и влезе в зимата, вече няма да може да се възстанови нищо в България. Сега искат да направят актуализация на бюджета, за да ни тласнат към заеми, после кой ще ги връща тези милиарди – нашите деца. След като това правителство и този парламент са изчерпали доверието на българските граждани, ГЕРБ няма място до тях в Народното събрание“, подчертал Борисов. Той оставал на страната на българските граждани, които имат само две искания към сегашните управляващи и те са оставка и предсрочни избори.

Последно променена в Събота, 13 Юли 2013 17:52
Влезте, за да коментирате