Орешарски се среща с февруарските протестиращи

Петък, 12 Юли 2013 15:40 Публикувана в У нас Прочетена 1185 пъти

Премиерът Пламен Орешарски ще проведе днес редовна среща с "представители на протестиращите граждански организации", съобщи правителствената пресслужба. По-голямата част от тях обаче са т.нар. лица на февруарските протести, а няма да присъстват участници от сегашното недоволство. Преди месец 24 организации и медии отказаха да разговарят с министър-председателя.

Това е третата поред среща с протестиращите от февруари и пак е на тема подобряване на бизнес средата и стандарта на живот у нас, както и до възстановяване на демократичните принципи на управление в страната.

Сред посещаващите досегашните разговори с Орешарски беше Мирослав Паскалев - Зорец, който се представя за режисьор. Той обаче е част от контрапротеста от последните дни в София в подкрепа на кабинета и на няколко пъти различни телевизии предадоха негови изказвания оттам. Зорец беше активен участник и в недоволството срещу въвеждането на винетни стикери за синята и зелена зона за паркиране в столицата миналата година.

Срещите с премиера са посещавани и от Бисер Миланов (с прякор Петното) от Национално движение "Свобода". Неотдавна той беше заснет как си говори с тв водещия и изпълнителен директор на ТВ7 Николай Бареков. "Господари на ефира" излъчиха кадри как той често участва в предизборни предавания и студия на ТВ7 в различни градове. Появи се на някои от протестите срещу кабинета с група от хора, които бяха заподозрени за провокатори и полицията ги извеждаше от множеството.

На първия разговор, провел се веднага след назначението на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС, събраните на срещата представители на организациите се смяха по време на въпросите на журналистите към Орешарски за спорното назначение. Тогава срещата беше напусната демонстративно от лица на февруарските протести, сред които Янко Петров и Дончо Дудев, но повечето НПО-та останаха и разговаряха приоритетно за цената на тока и бъдещето на енергетиката.

На предходните срещи с премиера Орешарски бяха поканени следните сдружения и организации: Гражданско движение на протестиращите "Освобождение", Федерация на свободните граждани, Асоциация на търговците на храни, Национален Форум "Обединение", Движение "Граждански контрол", Движение "Време", Национален форум "Обединени, свободни, можещи, силни", Фондация "За подпомагане жертви на престъпления и борба с корупцията".

Последно променена в Събота, 13 Юли 2013 17:23
Влезте, за да коментирате