Йордан Цонев: Кабинетът ще остане поне до май 2014г.

Депутатът от ДПС е загрижен за бюджета, ако правителството падне
Събота, 13 Юли 2013 14:38 Публикувана в У нас Прочетена 819 пъти

Кабинетът смята да остане на власт поне до май месец догодина. „Преди този времеви хоризонт няма вероятност за оставка и няма да предприемем такъв ход.” Това съобщи в събота депутатът от ДПС и председател на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев пред ТВ7.

Според него бягството на кабинета ”Орешарски“ в момента няма да бъде полезно за страната, не върши работа и не е полезно дори за тези, които сега протестират. "Искането за категорична оставка няма да бъде удовлетворено", обясни Цонев.

”Кой ще направи бюджета за догодина при оставка сега?. Чисто технологично изборите могат да се направят най-рано през октомври. При такъв вариант кабинет ще се сформира през ноември-декември. Кой тогава, през зимата, ще направи промените при енергийния регулатор?”, каза депутатът от ДПС. Той стана поредният представител на партията, който обяснява, че Волен Сидеров не крепял управлението, а само кворума в Народното събрание.

”Да влязат ГЕРБ в залата да се регистрират, тогава въобще няма да зависим от Волен Сидеров. ГЕРБ не искат да бъдат опозиция, искат власт на всяка цена”, каза той и допълни, че управляващите са заложник на Бойко Борисов и ГЕРБ, а не на Сидеров и ”Атака”.

Цонев обясни, че резултатите от проучването в сферата на обществените поръчки са обезпокоителни – 2 процента от фирмите са усвоили 98% от парите за обществените поръчки.

По препоръка на Европейската комисия се готви законопроект за икономическите отношения със стопанските субекти в офшорните зони, съобщи депутатът. Той припомни идеята трансферите към офшорните компании да бъдат облагани с данък и да им се забрани да участват в обществени поръчки.

Последно променена в Събота, 13 Юли 2013 17:09
Влезте, за да коментирате