Местан: Президентът да чуе гласа на тези, които са "за" кабинета

Лидерът на ДПС отново намеси етническата карта като причина за протестите
Събота, 13 Юли 2013 18:25 Публикувана в У нас Прочетена 601 пъти

Лютви Местан, лидер на ДПС, призова в Шумен президента Росен Плевнелиев да чуе и гласовете на хората, които протестират в подкрепа на правителството, предаде БНР.

Спорен него не трябвало да има противопоставяне на гласовета "за" и "против" правителството: Той попита къде ще отиде стабилността на страната, ако няколко хиляди души поискат оставката на кабинета.

"Президентът ни призова да чуем гласа на протестиращите, съгласни сме с неговия призив. Но готов ли е президентът на свой ред да чуе гласа на тези, които са "за" кабинета "Орешарски", добави Местан.

"За първи път имаме министър-председател и правителство, които са функция на законодателния орган, а не правят опит да подчинят законодателния орган на своята воля. За един месец кабинетът „Орешарски" отчете конкретни резултати, с които други правителства не биха могли да се похвалят за четири години управление", каза Местан.

"Над 700 милиона лв. е невърнатото ДДС на бизнеса от страна на държавата”, каза Местан, повтаряйки невярната информация от Орешарски, вече опровергана от специалистите.

"Не подценяваме протестите. Разбираме протестите. Имам предвид тази много по-голяма част от искрено, спонтанно протестиращи български граждани”, патетично отбеляза лидерът на ДПС, но внимателно заобиколи причината, подпалили протестите – назначаването на предложения от ДПС за шеф на ДАНС Делян Пеевски.

Местан отново опита да намеси етническата карта. Той допълни, че никога няма да се съгласи с мотивите, които стоят зад протестите срещу Муса Палев в Благоевград. "Вече месец никой не можа да посочи друга вина на този човек, освен неговата религиозна принадлежност.” „И аз бих искал да попитам всички български политици, в това число и тези, които дават генерална оценка за протестите като симпатични, наричат ли симпатични и проявите на етническа и религиозна омраза, какъвто мотив стои зад протестите срещу Муса Палев”, заяви Лютви Местан.

Влезте, за да коментирате