Татяна Дончева цепи БСП наесен

Вторник, 16 Юли 2013 09:20 Публикувана в У нас Прочетена 995 пъти

Лидерът на “Движение 21” и бивш депутат от БСП Татяна Дончева ще направи постъпки да регистрира партия през септември. Тя ще привлече кадри от БСП, заяви тя по БНТ. По думите й освен имена от Столетницата в “Движение 21” ще се влеят и силни фигури от дясното.

"Работя по проект, който да прекрати отношенията на част от левицата с "Позитано" 20, което по възпитан начин да отдели тези, които не искат да бъдат замесени с олигархията. В този политически субект, който ще бъде около "Движение 21", ще поканя хора, които зная, че стават. Ще има и десни, спокойно. Предстоят организационни упражнения, които не трябва да стават обществено достояние, но този политически субект ще стане ясен през септември - октомври", посочи Дончева.Правителството на Орешарски е отбелязало своеобразен връх в постигане на задкулисни зависимости. "Задкулисието се изразява в това да дадеш политическите решения в ръцете на хората, които нито са избрани, нито са назначени, за да ги взимат”, коментира Дончева. Тя е категорична, че промените ще настъпят септември, след като в столицата пристигнат студентите. “Това лято може и да мине така, макар и не без облаци, но с идването на студентите в София не мисля, че ще останат нещата така. Дори миролюбиви хора, когато смятат, че исканията им са справедливи, и ти не им обръщаш внимание, ще екстремизират претенциите си и в един момент, ти като правителство ще изтървеш нещата от контрол”, посочи Дончева. Тя е убедена, че лидерът на БСП Сергей Станишев при никакви обстоятелства няма да подаде оставка, дори да загуби евроизборите догодина, и го сравни с поведението на Иван Костов.

Лидерът на “Движение 21” изрази мнение, че правителството на Орешарски трябва да посочи една дата, в която ще се оттегли от властта и ще бъдат насрочени избори. “Честното е да обявят, че ще са на власт до другата година май, за да свалят напрежението от тези хора, които са за бързи, но не за незабавни избори. След това кажете на хората, какво ще направите за това време”, обясни още Дончева. Тя бе категорична, че трябва да бъде въведено машинното гласуване, което по думите й дори Уго Чавес е направил.

Последно променена в Вторник, 16 Юли 2013 09:50
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате