33-ти ден на протеста: Срещу новия областен Емил Иванов

Вторник, 16 Юли 2013 10:43 Публикувана в У нас Прочетена 664 пъти

На 33-ия ден на протести сградата на Областната администрация на "Витоша" бе облепена с листове, на които пишеше ВИС-2, с която групировка новоназначеният управител на София-област Емил Иванов е бил свързан.

Иванов е депутат от квотата на ДПС и е дългогодишен кмет на Своге, както и областен управител на София – област по времето на тройната коалиция. Има присъда от 2,5 години заради нанесена средна телесна повреда на Георги Атанасов, тогавашен управител на Клуба на културните дейци в Своге. Срещу Емил Иванов е течала прокурорска проверка заради сделката за летището в Божурище с италианската компания „Индустриален парк София”. Той бе проверяван заедно с бившите военни министри Николай Свинаров и Веселин Близнаков, като съмненията бяха за нанеси щети на държавата за 37 млн. лева.

 

Не по-малко скандално име излиза на сцената. Мястото на Иванов като депутат от квотата на ДПС ще заеме следващият в листата Александър Методиев, по-известен в ромската махала като Сали. Името му беше замесено в скандал с организиране на паралелно нелегално енергоснабдяване, показан в репортаж на Нова телевизия.На местните избори от 2011 година ТВ7 излъчи репортаж, в който двама роми, обвинени в купуване на гласове, признаха, че били принудени да го правят заради натиск от страна на Методиев. Методиев е известен и с побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов. Реферът беше зверски пребит по време на мача между Спартак-Самоков и Звездец-Горна Малина от първенството на “А” Областната група. Пред Крум Савов от Livesport.bg пребитият футболен съдия заяви, че президентът на Спартак Александър Методиев е предизвикал отборът да го смаже от бой.В четвъртък, 18 юли, рожденият ден на Васил Левски, се готви голяма окупация на Народното събрание. 

Последно променена в Вторник, 16 Юли 2013 10:53
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате