Плевнелиев освободил тихомълком скандален съветник

Вторник, 16 Юли 2013 11:43 Публикувана в У нас Прочетена 957 пъти
За ген. Стоимен Стоименов, който съветваше президента по въпросите на сигурността, се подозира, че е на отчет в КГБ. За ген. Стоимен Стоименов, който съветваше президента по въпросите на сигурността, се подозира, че е на отчет в КГБ.

Ген. Стоимен Стоименов от 1 юни 2013 г. официално е освободен като съветник на Президента по въпросите на националната сигурност, са отговарили от прессекретариата на Дондуков 1 на въпрос на Биволъ.


"Президентът освободи от 1 юни 2013 г. ген. Стоимен Стоименов от длъжността съветник на държавния глава, по негова молба. Мотивите на ген. Стоименов да освободи длъжността са свързани с желанието му след 46 години служба да посвети повече време на близките си. За освобождаването на ген. Стоименов от съветнически пост не се изисква указ на държавния глава, затова оттеглянето му не беше оповестено публично", уточняват от пресслужбата. На сайта http://www.president.bg липсва информация за освобождаването на ген. Стоименов. Не е подавана иинформация и до медиите.

 

Генерал-майор Стоимен Стоименов, който съветваше Росен Плевнелиев по въпросите на сигурността, не само е бил политически офицер, служил дълги години в Главното политическо управление на народната армия (Гл-ПУНА), но дори е бил кадровикът на партията в Генералния щаб. Първото десетилетие на прехода Стоименов прекарва като кадровик и във Военното разузнаване. Завършил е и Генералщабната академия "Ленин" в Москва. Според специалисти това означава задължителна принадлежност към съответното подразделение на КГБ./СД

Влезте, за да коментирате