Цветлин Йовчев не бил разбран правилно за протестите

В интервю за Би Би Си той признава, че правителството няма план за справяне с протестиращите
Сряда, 17 Юли 2013 13:54 Публикувана в У нас Прочетена 776 пъти

„Никога и по никакъв начин не съм споделял тезата, че има нарастващи протести в България, и не съм се съгласявал с нея. Никога не е ставало въпрос за план на правителството, който да е насочен към „справяне” с протестите.

"Това казва пред Агенция „Фокус” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, по повод публикация в „Би Би Си” тази сутрин. В нея той споделя, че правителството още не е изработило план за потушаване на протестите. Пак там Йовчев твърди, че колкото по-дълго продължават акциите на хората срещу кабинета, толкова по-вероятна ставала възможността от насилие.

МВР шефът каза още, че винаги е говорил, че тези протести изразяват това, че в България има криза. Според него тази криза трябва да бъде разрешена с активното участие на всички институции и по такъв начин, че да има активна обществена подкрепа. „Необходим е такъв план, в рамките на който хората, които в момента протестират, трябва да могат да намерят отговор и на своите очаквания, и на своите желания”, каза министър Цветлин Йовчев.

Скоростната реакция на министъра на МВР, че не е разбран правилно от журналистите на Би Би Си, предполага, че най-вероятно Станишев му е „дърпал ушите”, коментират от БСП.

Влезте, за да коментирате