Фидосова напуска парламента и ръководството на ГЕРБ

Четвъртък, 18 Юли 2013 18:18 Публикувана в У нас Прочетена 932 пъти

Искра Фидосова напуска депутатското си място в Нардното събрание и поста си в Изпълнеителната комисия на ГЕРБ, съобщи пресцентърът на партията. Това тя е заявила в молба до лидера  Бойко Борисов. В мотивите си Фидосова посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си. 

„Спекулациите и внушенията, които се тиражират в публичното пространство от определени кръгове, целят не само моето омаскаряване, но и дискредитирането на ГЕРБ. Убедена съм, че зад моето очерняне стоят накърнените интереси на определени лица и кръгове в държавата. Категорично заявявам, че ще се противопоставя на всички нечисти внушения и спекулации, свързани с мен", пише в молбата й. В него тятвърди, че в работата си досега се е ръководила единствено от законите и няма да допусне да се злоупотребява с името й и с това на партията. Фидосова декларира, че остава член на ГЕРБ и ще продължи да работи за реализирането на приоритетите й.


Името на Фидосова изплува от скандала с тефтерчето на обвинения за длъжностно престъпление шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. От записките става ясно, че най-често в бележника е споменавана жена с инициали И. Ф. Фигурира и обаче името Искра или Фидосова. Част от записките гласят: "Винаги да се уведомява И.Ф. за обаждания от първите мъже на държавата + председатели на комисии ИФ – ЦЦ - ББ”, "Списъкът е при И.Ф.", "Кметът на Медковец – изчакваме 2 - 3 месеца - И.Ф. е казала в началото на септември" и "Ап. Ап. не е човек на И.Ф.".


От прокуратурата заявиха, че очевидно И. Ф. има ключова роля в указанията, които е получавал Златанов.


Фидосова вчера заяви, че не се разпознава зад тези инициали.

Последно променена в Четвъртък, 18 Юли 2013 18:46
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате