Бареков: Плевнелиев, подай си оставката

Петък, 19 Юли 2013 10:09 Публикувана в У нас Прочетена 1117 пъти

Г-н Плевнелиев няма морално право да е президент. Призовавам го в този момент: Г-н Плевнелиев, подайте си оставката! Каквото и да означава това, дори да означава предсрочни избори и връщането на Борисов на власт, готов съм да платя тази цена, каза Николай Бареков след разследването на Моника Гаджанова по TV7.

Според разследването президентът Росен Плевнелиев и олигархът Иво Прокопиев са участвали в офшорна схема покрай продажбата на "Каолин". Две кипърски компании, в които се преплитат техните интереси, са отклонили милиони в сделката за "Каолин" и се представляват у нас от бивш служител на бизнесмена Иво Прокопиев.

 

Според Гаджанова "Алфа финанс холдинг" на Прокопиев е отклонила около 7 млн. лв. от кредиторите си, като ощетява бюджета със 700 000 лв. корпоративен данък.

 

Преди дни Бареков обяви, че влиза в политиката. Негови близки твърдят, че голямата му мечта била да стане президент. Аз съм единственият чист човек, който е способен да пребори политическата система. Аз съм на медийния пазар в последните 15 години и всичко около мен е чисто и прозрачно. Това каза изпълнителният директор на TV7 и News7 Николай Бареков. Всички си мислят, че отношенията ми с Бойко Борисов и Цветан Цветанов са били много добри и приятни. Няма такова нещо. Аз винаги съм влизал в много тежки спорове и пререкания с тях. Предупреждавал съм ги многократно. Трябва да отбележа, че аз съм много хладнокръвен. Борисов три години и половина ми се разхождаше като елен рекордьор и накрая аз дръпнах спусъка. Горд съм, че аз спрях ГЕРБ., заяви Бареков. 

Последно променена в Петък, 19 Юли 2013 10:33
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате