Експремиерът предлага партията му да влезе в парламента, а управляващите да назоват дата за предсрочни избори

Борисов: Хората от протестите ме харесват

Сурово бе наказанието на Фидосова, убеден е лидерът на ГЕРБ
Петък, 19 Юли 2013 21:06 Публикувана в У нас Прочетена 1869 пъти

Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви по БНТ, че вчера заедно с Цветан Цветанов са разговаряли около час с Искра Фидосова, след което тя си е подала оставката като член на ръковоството на партията и се е отказала от депутатското си място в парламента заради скандала с намереното тефтерче у шефа на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Прец цялото време на интервюто той я наричаше Фидосиева.

Борисов каза, че не е бил информиран какво прави Фидосова зад гърба му. Като се върнал назад, Борисов открил съвпадения между записките и процесите. Много пъти той имал съмнения е питал Цветанов и нея, но те и двамата отричали. Той е убеден, че заместникът му не е бил в течение, защото Фидосова отговаряла за Комисията а конфликт на интереси. "Толкова много неща сме оставили зад гърба си, а това тефтерче ни лепна петно", заяви Борисов по повод на намереното тефтерче с получени и изпълнени указания за натиск върху определени политици.

 

С тези оставки ще покажем, че сме си научили урока, категоричен бе той. Наказанието е сурово, но и ясно за всеки, който би дръзнал. Тефчтерчето не е по-малко важно от магистрала "Тракия" Едното е важно за бита, другото - за морала."

 

Аз направих Писанчев заместник на ДАНС. Той е офицер от кариерата и има своите качества. Това е добър избор и аз му се обадих да го поздравя, заяви Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ отхвърли възможността партията му да влезе в широка коалиция с БСП. "Аз това съм го доказал в годините, че с БСП не можем да се коалираме. Нека обаче да се смирим всички, призова той. Нека да махнем всичко останало, да си представим, че зад нас стоят над един милион души. Аз си представям, че зад БСП стоят 800 хиляди".

 

Предложението на Борисов е диалог с управляващите. Той ги призова да назоват датата за предсрочни избори, за които трябва да се приемат поправки в Изборния кодекс, а след това спечелилите да се споразумеят как да управляват.

 

Хората от протестите ме харесват, убеден е експремиерът. Той смята, че голяма част от протестиращите са привърженици на ГЕРБ. Не мога да ги призова да не излизат на улицата, заяви Борисов. 

Последно променена в Събота, 20 Юли 2013 08:09
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате