На кафе: Блокирай парламента

Понеделник, 22 Юли 2013 09:41 Публикувана в У нас Прочетена 765 пъти

С биене на тъпан започна днешното сутрешно кафе пред парламента. Протестиращите имат амбицията да блокират сградата, въпреки че че депутатите днес не са в него.

Протестиращите блокираха за кратко бул. Цар Освободител". Някои от тях развяваха българския трибагреник.  Други бяха дошли, за да изпушат цигара или да почетат вестник като част от своя протест.

 

Някои от протестиращите влязоха в ролята на регулировчик и насочваха автомобилите, минаващи по булеварда. Възрастен мъж, който свиреше на дудук, носеше надпис „Наглите сега са в парламента". Той носеше и друг плакат с надпис „Касиране на изборите - кастриране на парламента". Около 20 минути продължи блокадата на бул. Цар Освободител.

 

По-рано през деня почетният председател на Обединени земеделци Анастасия Мозер заяви по бТВ, че подкрепя протеста. Запитана дали й пречат, тъй като жилището й и точно на площад "Народно събрание", тя заяви, че напротив - много се радва и дори сутрин започва да се притеснява, ако протестиращите закъснеят. Тя припомни, че и през 1997 г., при другите големи протести срещу правителството "Виденов", са обвинвали демонстрантите, че са платени.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате