Изведоха депутатите към 4.30 часа

Сряда, 24 Юли 2013 06:49 Публикувана в У нас Прочетена 930 пъти

Малко след 4.30 ч сутринта, след като бяха блокирани повече от 8 часа в сградата на парламента, тримата министри, депутатите, представители на синдикатите и журналисти бяха изведени от полицията. Около 3.15 ч полицията организира втори опит за прокарването на коридор, през който да бъдат изведени народните представители, след като при първия около 22.00 ч се стигна до сблъсъци между жандармерията и протестиращите.

След това младежи изкъртиха прочки от тротоара, довлякоха контейнери за смет и барикадираха ул. „Оборище”, за да не допуснат извозването на хората от парламента. Протестиращи се оплакаха, че са били бити от полицията, като предимно жертва са били млади момичета.

Полицията отцепи с кордон пространството към ул. Шипка откъм Софийския университет. Към 4.00 часа се появи информация, че по-голямата част от обсадените депутати от БСП и ДПС вече са напуснали парламента, съпровождани от полицаи. Около половин час по-късно стана ясно, че всички блокирани са изведени от сградата.

Последно променена в Сряда, 24 Юли 2013 11:30
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате