Мирослав Найденов: Фидосова не правеше и една стъпка без Цветанов

Борисов даде ГЕРБ на Цецо, ние ще дадем нашата партия на хората, обясни бившият земеделски министър идеята на политическия си проект
Петък, 26 Юли 2013 10:00 Публикувана в У нас Прочетена 873 пъти

Обществеността знаеше, че Искра Фидосова не правеше и една стъпка без Цветан Цветанов. Това каза бившият земеделски министър Мирослав Найденов по Нова ТВ. Аз бях в много обтегнати отношения и с Цветанов и с Фидосова, продължи Найденов.

„На всички е ясно, че Фидосова не го е направила сама, направила го е под ръководството на Цветанов. Тя си позволяваше да вдига телефона на Борисов, да се разпорежда от негово име. Всички редакции на законодателство са минавали през нея, преди да влязат в Народното събрание, тъй като тя беше председател на Правната комисия. Борисов правеше опити във времето назад да я отстрани, но Цветанов я пазеше”, разясни Найденов.

Той обясни, че сам си е тръгнал от листата на ГЕРБ и хората, които правят новия политически проект са го поканили да участва. Един от мозъчния тръст на проекта е бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров-Ротманса. Засега обаче ексминистърът няма да се включва в новата партия, тъй като срещу него се води разследване. Той отказал да е защитен свидетел, „но прокуратурата с прокурорско постановление е преценила, че трябва да имам охрана и те са 24 часа с мен”.

Найденов обясни каква е целта на новата партия: „Хората, които в момента искат да направят новия политически проект, не бяха съгласни с политиката на Борисов. Той не даде ГЕРБ на хората, даде я на Цветанов. С този политически проект ние искаме да дадем тази част от ГЕРБ, която не е на Цветанов, на хората. Ние носим греховете на плещите си. Затова искаме да дадем този нов проект на хората. искаме и ако можем да изкупим част от вината. Политическият проект има различни начини на финансиране, но когато се стигне до това, ще бъдат публични”, обясни Найденов.

По думите му, има хора от сегашната структура на ГЕРБ, които биха се присъединили към новия политически проект, но отказа да ги назове, за да не ги дескредитира пред шефовете им.

За заменките бившият земеделски министър каза: „Всички заменки са обект на разследване от Европейската комисия и ако тя прецени, ще трябва бенефициентите да върнат това, което им е дадено в повече”.

Влезте, за да коментирате