Протест заради неплатени сметки от „Спирит ъф Бургас”

Ощетените ще организират мирна акция на 27 юли, събота, от 14 до 17 часа
Петък, 26 Юли 2013 18:19 Публикувана в У нас Прочетена 1340 пъти
Билетите за фестивала вече са пуснати но някои фирми още чакат парите си от миналата година. Снимка: Spirit of Burgas – 2013 Билетите за фестивала вече са пуснати но някои фирми още чакат парите си от миналата година. Снимка: Spirit of Burgas – 2013

Около 100 човека ще организират мирен протест, с който искат да напомнят на организаторите на “Спирит ъф Бургас”, че не са получили парите си още от миналата година.

В уведомителното писмо до кмета на Бургас те обясняват, че въпросното мероприятие е във връзка с неизплатени задължения от страна на организатора на фестивала “Спирит ъф Бургас” – “Спирит фест” АД , към група физически и юридически лица.

 

По този начин те искат да изразят гражданската си позиция не само за неосъществените плащания, но и заради отношението на ръководството на “Спирит Фест” АД към тях.

 

Както вече „Свободен народ” писа, хората са чакали „коректно и търпеливо една година за да може г-н Стефан Еленков - изпълнителен директор и съдружник във фирмата организатор - "Спирит Фест" АД, да намери начин да заплати дължимите суми“. Според Серьожа Савов, управител на „Специален контрол и поддръжка“ ООД, въпреки поетите от г-н Стефан Еленков и съдружниците му ангажименти, до момента задълженията не са погасени.

 

Фирмите и хората, на които „Спирит Фест“ АД дължи пари са обезпокоени, че продажбата на билети е започнала отдавна, подписани са спонсорските договори, в пълен ход е рекламната кампания на фестивала за тази година, но никой не се сеща за старите задължения от предишната година.

 

Организаторите вероятно са предпочели да вложат наличните си средства в тазгодишното издание на фестивала. Вече са обявени изпълнителите на „Spirit of Burgas“ - 2013. Според запознати, на тях вече трябва да е изплатена авансово част от хонорарите.

 

„Кредиторите“ на „Spirit of Burgas“ са решили да започнат публична кампания, като не само заведат искове в съда, но и да уведомят браншовите асоциации и националните организации в които членуват с молба за съдействие.

 

Протестът ще се състои в Бургас на 27 юли 2013 г., от 14:00 до 17:00 часа, по следния маршрут: Сборен пункт на площад „Тройката” и шествие от сборния пункт по маршрут – ул. „Славянска”, бул „Алеко Богориди” по посока Приморски парк през него до бул. „Княз Александър Батенберг”, където протестът ще приключи.

 

Организатори: Инициативна група – Спирит ъф Бургас 2012 – ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ! " - https://www.facebook.com/groups/150918848436709/ Отговорници за обществен ред са Серьожа Савов, Стоян Попов , Костадин Петков и Георги Александров.

 


Последно променена в Петък, 26 Юли 2013 23:32
Влезте, за да коментирате