Няколко труса са регистрирани в района на Благоевград (обновена)

Събота, 27 Юли 2013 11:31 Публикувана в У нас Прочетена 626 пъти

Няколко земни труса с магнитут между 3 и 4 по Рихтер са регистрирани тази нощ в района на Симитли, Благоевград и Разлог. Това съобщи Националният институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките (БАН).

В 4.24 часа е регистрирано земетресение с магнитут 3,9 по Рихтер. Трусът е последван от поне още десет вторични труса, които са с магнитути между 3 и 4 по Рихтер. Регистрирани са и много на брой по-слаби земетръса, които продължават и в момента.

Епицентърът на земетресението е планината над Симитли. Трусовете са усетени най-силно в Симитли, Разлог, Благоевград. До този момент няма информация за нанесени щети и пострадали граждани.

Няма показатели към момента, поне видими, че земните трусове са причинили щети в мина "Ораново", съобщи управителят на рудника Валери Манов пред Фокус. Работата по прокопаването на обходният тунел не е спирала, като през последното денонощие миньорите са напреднали с още четири метра.

Продължава изкопаването на останалите 21 метра от обходната галерия, за да се достигне до двамата миньори Иван Лазаров и Николай Михайлов, които 12 ден остават затрупани в рудника.

Последно променена в Събота, 27 Юли 2013 11:48
Влезте, за да коментирате