Ивайло Спиридонов, СДВР: Полицията се справя перфектно с протестите

Той призова да бъдат отчетени усилията на МВР и СДВР, които са приложили „иновативен подход”
Събота, 27 Юли 2013 13:55 Публикувана в У нас Прочетена 787 пъти

214 са задържаните участници в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски от тяхното начало. Това заяви пред журналисти директорът на СДВР Ивайло Спиридонов, след като взе участие в извънредното заседание на Столичния общински съвет за действията на правоохранителните органи по време на протестите в столицата.

„Моята оценка за ситуацията до момента е, че Столичната полиция се справя перфектно. Протестите до 23 юли бяха мирни, а общественото напрежение достигна връхната си точка на точка на 40-тия ден”, отбеляза комисар Спиридонов.

Той призова за това да бъдат отчетени направените усилия от служителите на МВР и на СДВР, които са приложили и нов иновативен подход, като става въпрос за полицаите с жилетки „Анти конфликт”.

„Идеята на този проект бе да бъдем между гражданите, за да им оказваме съдействие. Именно заради това протестите бяха мирни”, коментира Ивайло Спиридонов. Той обеща, че столичната полиция ще направи всичко възможно да изпълни своите задължения, а именно да не допусне ескалация на напрежението на протестите.

Според Спиридонов – на 40-тия ден от протестите е нямало провокатори от футболни агитки. „Няма нужда от въвеждането на нов начин на работа на СДВР по време на протестите”, заяви още Ивайло Спиридонов.

Столичната полиция призна в събота, че срещу протестиращи е било упражнено насилие , за което ще се търси отговорност от превишилите правомощията си служители.

Последно променена в Събота, 27 Юли 2013 14:11
Влезте, за да коментирате