Печат на тази страница

44-и ден от протестите срещу правителството ДАНСwithme

Събота, 27 Юли 2013 20:34 Публикувана в У нас Прочетена 579 пъти
Оценете
(1 глас)

За 44-и пореден ден продължават гражданските протести срещу правителството на Пламен Орешарски. По традиция вечерната акция започва в 18.30 ч. на площад "Независимост" в София, където се събират недоволни от управлението.

Участниците развяват български знамена и знамена на Европейския съюз и силно освиркват управляващите. Движението е блокирано. Част от тях скандират "Червени боклуци". Издигнат е плакат "На Бузлуджа се състоя най-масовата проява на Стокхолмски синдром", „Червени боклуци не е обида, а е световна характеристика”. В района има засилено полицейски присъствие.

Шествието на протестиращите потегля по обичайния си маршрут към Народното събрание. Събралите се вече са хиляди. Не се забелязват много полицаи. По стълбите на БНБ са насядали десетки други граждани, които се присъединяват към протестния поход.

Една от протестиращите е дошла с плакат, на който е изписано:"БСП, ДПС и "Атака", платете на полицаите за извънреден принудителен труд, че ви пазят от гнева народен"

Няколкостотин души вече са изпълнили площада пред президентството. Движението на коли е спряно. Чуват се силни освирквания и ритъма на тъпаните. Хората скандират "Оставка".

Протестът продължава и в момента.

Влезте, за да коментирате