Атакисти нападнаха Фандъкова на заседание в Столичния общински съвет

Наказват полицаите, които са били протестиращи на 23 юли
Неделя, 28 Юли 2013 08:12 Публикувана в У нас Прочетена 762 пъти

Народните представители на "Атака" влязоха на заседанието на Столичния общински съвет и поискаха оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. В началото депутатите само слушаха дебатите, но изведнъж народната представителка на националистите Миглена Александрова извика: "Г-жо Фандъкова, ще си подадете ли оставката?".  

Председателят на СОС Елен Герджиков временно прекрати заседанието и определи почивка. Участници в акцията бяха още Адриан Асенов, Калина Балабанова и Деница Гаджева. Те настояваха за оставката на Фандъкова заради невъзможността й да се справи с протестите в столицата.

 

Фандъкова заяви, че няма да се поддаде на политически провокации. Депутати от "Атака" за пореден път нарушиха правилата в една институция, заяви  тя и подчерта, че цялата организация на общината около протестите е била оценена като адекватна, дори и от общинските съветници от БСП.

 

"Ние проведохме разговори с колегите от полицията и пожарната и аз директно попитах дали има още нещо, което общината може да направи – отговорът беше "не"", отбеляза Фандъкова и се възмути, че не трябва да продължава това прехвърляне на отговорността за провеждането на протестите върху общината и върху кмета.

 

На заседанието директорът на СДВР Ивайло Спиридонов обяви, че полицаите, превишили правата си преди дни, ще бъдат наказани. Той заяви, че не са давани указания за употреба на насилие спрямо протестиращите, които блокираха сградата на Народното събрание на 23 юли. Той обясни, че силите пред парламента са били командвани лично от него./СД

Последно променена в Сряда, 31 Юли 2013 14:58
Влезте, за да коментирате