Цветанов оклевети Гергана Червенкова, заяви адвокатът й

Неделя, 28 Юли 2013 10:25 Публикувана в У нас Прочетена 990 пъти

 

Обвиненията на Червенкова са скалъпени и изфабрикувани. Това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше зам.-главния прокурор Ася Петрова и вече бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, разкри нейният адвокат Гачо Груев по БНР

Българските граждани може би не знаят, че освен дългия престой в САЩ - над 3 седмици, тази делегация е извършила посещение при директора на агенция ДЕА. Един български политик няма работа в агенцията по операции на една спецслужба. Това показва съпричастността на Цветанов в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално в България. Политическото лице Цветанов и неговите помощници са взели участие в скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която нищо такова не е извършила, категоричен е адвокат Груев.


Гергана беше оклеветена пред лицето на целия български народ от Цветан Цветанов, подчерта той. В това оклеветяване бяха впрегнати правомощията на българските институции в лицето на ръководеното от Цветанов тогава МВР. Бяха създадени документи с невярно съдържание, на базата на които редица телевизии излъчиха такива репортажи, с които твърдяха, че Гергана е организатор и ръководител на престъпна мрежа, че и била събрала над 5 млн. долара, които неща са изцяло неверни от начало докрай, категоричен е адвокатът.


Ако главният прокурор разрови тази история немалко магистрати от съда, както и служители от ДАНС ще трябва да понесат една нелека отговорност. Главният прокурор е избран с протекцията на ГЕРБ и ако той беше на място, досега да е образувал едно наказателно производство срещу Цветанов и бившия правосъден министър Диана Ковачева. Неговата заместничка Ася Петрова следваше отдавна да бъде отстранена от заеманата от нея длъжност. Множество държавни институции от името на държавата – ДАНС, спецпрокуратура, спецсъд, МФ, извършват едни нарушения на закона, които в някои случаи са и престъпления, за да направят услуга на Цветанов и да изкарат тази българска гражданка като извършител на престъпление и да подкрепят политическата линия на Цветанов, който държеше да е известен в обществото като боец срещу престъпността и бил постигнал много успехи в тази насока, каза още адвокатът.


Гергана Червенкова беше заплашена от екстрадиране в САЩ, за обвинения, за които се предвиждат 68 години затвор. Докато чакаше решението на съда обаче на нея й беше наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Тя престоя в ареста няколко месеца. На 2 юли Софийският апелативен съд пусна от ареста Гергана Червенкова под гаранция от 1000 лева. Гергана е била в статистик във фирма за онлайн търговия с лекарства, които са били забранени в САЩ. 

Последно променена в Сряда, 31 Юли 2013 14:57
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате