357 000 подписа за кабинета. Контрапротестът се обяви срещу Първанов

Неделя, 28 Юли 2013 19:30 Публикувана в У нас Прочетена 851 пъти

До момента подкрепящите правителството на Орешарски са събрали над 357 000 подписа в подкрепа на кабинета от цялата страна, като 20 000 от тях са от сбирката на БСП на Бузлуджа вчера. Отделно има над 47 000 подписа за оставка на президента, обявиха събралите се днес на контрапротеста в столицата.

"Ние ще спрем нашия протест, но нека и другите да спрат своя", заявяват контрапротестиращите. Те не се отнасят еднозначно и към отделни представители на социалистическата партия.

 

"Първанов и още двама-трима смешници, са искали избори напролет. Това няма да се случи", заяви участник в митинга. Друг от контрапротестиращите смята, че ако се задържи това правителство, нещата ще тръгнат към по-добро. До май месец 2014 г. ще се стабилизират нещата, убеден е гражданинът.


"Орешарски е по-добрата алтернатива на Борисов. Докато президентът е назначен от Борисов, няма как да имаме честни избори. Това и на децата е ясно. Нека да започнем стъпка по стъпка. Нека да имаме президентски избори. Ето, ние искаме оставката на президента", каза пред протестиращите рапърът Мишо Шамара.


"Орешарски вдигна майчинските не само на "бесепарските" майки, а на всички майки. Ако някой казва, че ГЕРБ не са на власт, много се лъже. Борбата с тях ще продължи години наред, те промиха мозъците на хората. Те отнеха на хората мечтата за добро бъдеще. Благодарение на ГЕРБ – БСП намериха своята същност. В БСП има много червени боклуци, но те определено в момента не са в ръководните им органи. Искам да ни управлява човек, не божество. Бях вчера на Бузлуджа и видях спортисти, млади хора, обикновени хора, не гадни комунисти", добави той. 

Последно променена в Сряда, 31 Юли 2013 14:54
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате