Протестиращи предлагат диалог на управляващите

Понеделник, 29 Юли 2013 12:44 Публикувана в У нас Прочетена 905 пъти

Четирима протестиращи срещу правителството на Орешарски с различни политически убеждения и различен социален статус предлагат публичен дебат на властта.

Режисьорът Стоян Радев, проф. Георги Близнашки, член на БСП и един от авторите на Конституцията, Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда, създател на "Отворен парламент", и министърът от последното служебно правителство Асен Василев са поканили председателя на БСП Сергей Станишев, премиера Пламен Орешарски, предсeдателя на ДПС Лютви Местан и вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев.


Темата е "За и против оставането на днешното правителство на власт",  съобщи Стоян Радев тази сутрин в стидото на Би Ти Ви.


"45 дни твърдят, че ни чували, че искали диалог, даже имаха наглостта да кажат, че има диалог и се съобразяват изцяло с нашите искания. Ето, сега имат чудесната възможност, в рамките на истински диалог с протестиращи, при това, хора, които имат различни политически възгледи, да се опитат да зашитят незащитимата си позиция, че парламент, прекроил Закона за националната сигурност, за да пасне на едно от лицата на олигархията и премиер, предложил това лице за шеф на националната сигурност в България имат основание да останат на власт дори и ден, след скандалното назначение", заяви Радев.


Той и другите трима са готови да отидат в телевизионно студио и да дебатират лице в лице с лидерите във властта и предлагат той да се състои в предаването "Референдум" на БНТ.

 

Авторите на поканата дават срок за отговор до 30 юли (вторник), за да може дебатът да се състои преди депутатите да излязат във ваканция./СД

Последно променена в Сряда, 31 Юли 2013 14:51
Влезте, за да коментирате