×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 495

Подозират Бойко Борисов, че е ръководил погрома над автобуса

Коджейков уличен в прикриване на лидера на ГЕРБ
Понеделник, 29 Юли 2013 16:23 Публикувана в У нас Прочетена 1735 пъти

Столът на генерал Тодор Коджейков, шеф на НСО, може сериозно да се разклати още през септември, ако бъдат доказани тайни връзки с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пише в. "Преса".

Депутати от БСП и Атака се разгневиха заради опитите на генерала да скрие от парламентарната комисия за Авиоотряд 28 данни за ВИП пътуванията на бившия премиер и други пътници, чиито имена остават тайна, пише Преса. Според Антон Кутев от БСП, ако се докаже, че генералът е излъгал и такава информация съществува, това означава, че трябва да подаде оставка. А това са действия, които могат да се обяснят само с продължаваща преданост към бившия премиер Бойко Борисов, смята депутатът.
След месец и половина работа комисията, която търси документи за превозените от правителствения авиоотряд пътници, е установила три места, където има данни кой и кога е пътувал. Това са Летище София, НСО и самия Авиоотряд 28. Досега обаче от летището са предоставили данните,  но не и от НСО. Затова Кутев смята, че хората на ген. Коджейков не са унищожили списъците, както твърдят, а са ги скрили. Ако това се докаже, шефът на службата по охрана ще трябва да бъде уволнен.

 

Недоволство има и от действията на НСО в нощта на блокадата на парламента. Неговите хора имаха доста странно поведение, твърдят депутати от Коалиция за България и Атака. Те подозират, че Коджейков е имал директна връзка с Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ. Вероятно е имало и къртица сред хората от НСО, така информацията какво става в парламента е стигала веднага до протестиращите отвън. С това се обяснява и поведението на хората на Борисов, които са отказали да се качат на автобуса, защото са знаели какво им се готви навън. /СД

Последно променена в Сряда, 31 Юли 2013 14:50

1 коментар

  • Връзка на коментара Публицист Вторник, 30 Юли 2013 12:21 публикуван от Публицист

    Evgeni Bohachek Подозират Станишев че го водят от Москва.


    Plamen Asenov ако е бил вътре-да!той счупи стъклата отвътре!!


    Nikolina Mladenova И Кенеди уби той даже


    Vladimir Georgiev Кой друг

Влезте, за да коментирате