Сидеров поиска да се премахнат субсидиите за партиите

Сряда, 31 Юли 2013 16:33 Публикувана в У нас Прочетена 923 пъти

“Атака” внесе проекторешение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя предлага пълното отпадане на субсидиите на парламентарно и извънпарламентарно представените партии. Мотивите са, че е неоснователно на фона на състоянието на мизерстващите пенсионери, ниските доходи и ширещата се безработица, политическите партии да получават огромни суми за своята дейност.Желанието на националистите е тези средства, които се очаква да бъдат около 47 млн. лв. годишно икономия на Бюджета, да бъдат използвани за подобряване качеството на живот на българските граждани.

В проекторешението пише, че при неоправдано отсъствие на депутати от 3 или общо 5 поредни заседания за съответния месец, на народните представители да не се изплаща месечно възнаграждение. На същия принцип се предлага да отпаднат и парите за сътрудници. Така направените икономии ще бъдат връщани в държавния бюджет. Националистите настояват постъпилите средства да бъдат използвани за социални дейности, подпомагане на хората в неравностойно положение и подпомагане и развитие на малкия и среден бизнес в България.
Парите, които ще се спестят на бюджета само от ПГ на ГЕРБ, при отсъствието им от заседания, са около 200 000 лв. месечно. Лидерът на "Атака" заяви днес, че вижда тенденция за съглашателство между БСП, ДПС и ГЕРБ. "Има имитация на спор, но няма никакви спорове. Те са на едно и също мнение и по дебатите по бюджета, и за ваканцията, и за всичко. Това означава, че няма разлики в управлението. На практика във всички министерства управляват кадрите на ГЕРБ. Освен министъра, който е политическа фигура, всичко надолу са кадри на ГЕРБ. В СЕМ са кадри на ГЕРБ. Трябва да бъде орязан бюджетът на БНТ и на другите медии, които получават средства от държавния бюджет", каза още Сидеров.
Волен Сидеров коментира и промяната в позицията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано през деня настоя за предсрочни избори през май, а не както бе досега за незабавна оставка на правителството. „Бойко Борисов не може да бъде коментиран, защото той си мени мнението сутрин, обед и вечер. Не знам какво има предвид. Те казаха, че няма да идват тук, сега виждам, че групата е тук. Дали някой отвън ги командва, дали някои олигархични кръгове, дали външни посолства, дали чужди фактори", предположи Сидеров.

Последно променена в Сряда, 31 Юли 2013 17:05
Влезте, за да коментирате